Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Λιθουανίας αποτελεί ο Γιόνας Καζλάουσκας. Ο 62χρονος προπονητής αποχωρεί από το «τιμόνι» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, καθώς έληξε το συμβόλαιό του με την ομοσπονδία.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και της εθνικής Ελλάδας ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2012 τα «ηνία» της Λιθουανίας και την οδήγησε σε δύο διαδοχικά ασημένια μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ (2013, 2015). Επίσης, υπό την καθοδήγησή του η Λιθουανία κατετάγη τέταρτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ενώ έφτασε μέχρι τους προημιτελικούς στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καζλάουσκας κάθησε στον πάγκο της εθνικής Λιθουανίας και το διάστημα 1997-2001 και οδήγησε το 2000 το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, ενώ το 1996 ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου.

«Δεν ήταν μυστικό ότι αυτή ήταν η τελευταία χρονιά μου ως προπονητής της εθνικής ομάδας. Στα 10 χρόνια μου φτάσαμε σε οδυνηρές ήττες και όμορφες νίκες. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτά που έχουμε πετύχει» τόνισε μεταξύ άλλων ο Καζλάουσκας στην δήλωση αποχώρησής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης