Με «αυτόματο τρόπο» θα γίνει η άρση της απαγόρευσης συμμετοχής Ρώσων αθλητών σε διεθνείς διοργανώσεις, σύμφωνα με τον Τόμας Μπαχ. Στο περιθώριο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Πιονγκτσάνγκ, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε:

«Θα είναι μια αυτόματη απόφαση και θα ληφθεί κάτω από αντικειμενικές συνθήκες. Εάν δεν υπάρξουν νέα κρούσματα ντόπινγκ, τότε η αναστολή θα αρθεί. Αυτό θα συμβεί εάν οι Ρώσοι αθλητές εξακολουθούν να πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από την απόφαση της ΔΟΕ, της 5ης Δεκεμβρίου. Είναι κάτι που δεν απαιτεί καμμία πρόσθετη απόφαση. Δεν γνωρίζω, όμως, πότε θα συμβεί αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οσον αφορά στα δύο νέα κρούσματα Ρώσων αθλητών κατά την διάρκεια της κορυφαίας διοργάνωσης, ο Μπαχ, σχολίασε: «Αυτές οι δύο περιπτώσεις ντόπινγκ έχουν διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην όποια απόφαση και ίσως αποτελέσει βασικό παράγοντα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι για τις δύο αυτές περιπτώσεις, η ρωσική ομοσπονδία είχε ενεργό ρόλο. Μάλιστα οι αθλητές, αποδέχθηκαν τα περιστατικά και με την συνδρομή της ρωσικής αντιπροσωπείας στην υπόθεση, ανακατανεμήθηκαν τα μετάλλια στα συγκεκριμένα αγωνίσματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης