Ο πρώην πρόεδρος της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ, εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου Αθλητισμού (CAS), προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά της απαγόρευσης των έξι ετών του από το ποδόσφαιρο.

Ο 80χρονος, που ήταν επικεφαλής της FIFA για 17 χρόνια μέχρι που παραιτήθηκε τον Ιούνιο του περασμένου έτους, είχε δεχθεί απαγόρευση από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο τον περασμένο Δεκέμβριο, μαζί με τον τότε πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το όνομά μου δεν θα ήταν Ζεπ Μπλάτερ, αν δεν είχα αυτή την πίστη, αν δεν ήμουν αισιόδοξος,» είπε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για την ακρόαση. «Εγώ θα δεχθώ την ετυμηγορία, διότι, στο ποδόσφαιρο, μαθαίνουμε να κερδίζουμε, αυτό είναι εύκολο, αλλά επίσης μαθαίνουμε και να χάνουμε, αλλά αυτό δεν είναι καλό. Δεν θέλω να χάσω».

Οι απαγορεύσεις επιβλήθηκαν για τις παραβιάσεις ηθικής που σχετίζονται με την καταβολή δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που έδωσε η FIFA στον Πλατινί με την έγκριση Μπλάτερ το 2011 για έργο που επιτέλεσε μια δεκαετία νωρίτερα.

«Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα καταλάβετε ότι η πληρωμή έγινε στον Πλατινί, γιατί ήταν πραγματικά ένα χρέος που εμείς οφείλαμε σε αυτόν και αυτό είναι μια αρχή, αν έχεις χρέη, πρέπει να τα πληρώνεις,» δήλωσε ο Μπλάτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μισέλ Πλατινί εμφανίστηκε επίσης στην συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών. «Έρχομαι, για πολλοστή φορά, για να πω την αλήθεια,» είπε στους δημοσιογράφους.

Και οι δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες, αρχικά δέχθηκαν τιμωρία απαγόρευσης για οκτώ χρόνια, που αργότερα μειώθηκε σε έξι από την επιτροπή εφέσεων της FIFA.

Ο Πλατινί έχει ήδη προσφύγει στο CAS, που απέρριψε την αίτησή του για απαλλαγή, αλλά μείωσε την απαγόρευση του σε τέσσερα χρόνια.

Ο Μπλάτερ παραιτήθηκε εν μέσω της κρίσης διαφθοράς της FIFA μόλις τέσσερις ημέρες στο ξεκίνημα της πέμπτης θητεία του.

Αρκετοί αξιωματούχοι ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένων και μελών της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, αντιμετωπίζουν στις ΗΠΑ κατηγορίες διαφθοράς.

Η Ελβετία, από την πλευρά της, ξεκίνησε ποινική έρευνα σχετικά με τα Μουντιάλ 2018 και 2022, που θα φιλοξενήσουν Ρωσία και Κατάρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης