Ο Ράφα Ναδάλ θα είναι ο σημαιοφόρος της ισπανικής αποστολής, κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 5 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας της Ιβηρικής.

Ο 30χρονος τενίστας είχε επιλεγεί για τον ίδιο ρόλο και το 2012 στους Αγώνες του Λονδίνου, όμως ένας τραυματισμός στο γόνατο τον υποχρέωσε να αποσυρθεί από τη διοργάνωση και η σημαία πέρασε στα χέρια του σταρ του μπάσκετ, Πάου Γκασόλ. Αυτή τη φορά, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 2008 ελπίζει ότι τίποτα δεν θα τον εμποδίσει να παρελάσει ως επικεφαλής της ισπανικής αποστολής στο στάδιο «Μαρακανά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σαν μια δεύτερη ευκαιρία για τον πρωταθλητή από τη Μαγιόρκα, που μπορεί να απέχει από τον καλύτερο εαυτό του τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιστικά, αλλά αναμφίβολα έχει προσφέρει τεράστιες επιτυχίες στον ισπανικό αθλητισμό και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ισπανούς αθλητές όλων των εποχών:

«Ήταν ένα εκπληκτικό συναίσθημα όταν μου είπαν ότι θα είχα τη σημαία το 2012. Ήταν απαίσια νέα, όταν έμαθα πως έπρεπε να αποσύρω τη συμμετοχή μου από το Λονδίνο. Έχασα πολλά Grand Slams και Davis Cup λόγω τραυματισμών, αλλά το πιο δύσκολο πράγμα που αντιμετώπισα, ήταν πως έχασα τους Ολυμπιακούς του 2012», τόνισε ο Ναδάλ και συμπλήρωσε:

«Είμαι πολύ περήφανος που θα είμαι ο σημαιοφόρος της Ισπανίας στο Ρίο και ανυπομονώ.» Ο Ναδάλ το 2008 είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση του Πεκίνου. H τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Ρίο θα γίνει στις 5 Αυγούστου, ενώ το τουρνουά τένις θα αρχίσει στις 8 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης