Ακόμη μία διάκριση διεκδικεί -και με μεγάλες αξιώσεις μάλιστα- ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε στο NBA.

Ο Ελληνας φόργουορντ είναι μεταξύ των τριών υποψηφίων για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς και μάλιστα από τους περισσότερους θεωρείται το φαβορί της κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βραβείο αυτό θα καταλήξει σίγουρα σε… ευρωπαϊκά χέρια, αφού οι άλλοι δύο υποψήφιοι είναι ο Γάλλος σέντερ της Γιούτα, Ρούντι Γκομπέρ (που έχει σοβαρές πιθανότητες και για τον τίτλο του κορυφαίου αμυντικού της σεζόν) και ο Σέρβος σέντερ του Ντένβερ, Νίκολα Γιόκιτς.

Η ανακοίνωση των υποψηφίων ανά κατηγορία περιλάμβανε και μία μεγάλη έκπληξη, καθώς στην τριάδα των πιθανών MVP δεν περιλαμβάνεται ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Ετσι κι αλλιώς, το κορυφαίο βραβείο θα καταλήξει στα χέρια ενός εκ των Ράσελ Ουέστμπρουκ ή Τζέιμς Χάρντεν, με την τριάδα να συμπληρώνεται από τον Κόουχι Λέοναρντ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το NBA θα ανακοινώσει όλα τα βραβεία σε μία βραδιά-γκαλά (στα πρότυπα της απονομής των Οσκαρ), που θα γίνει στις 26 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη. Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες βραβείων, αυτές για τις οποίες ψηφίζει επιλεγμένο πάνελ δημοσιογράφων και αυτές για τις οποίες ψηφίζει το κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες αφορούν περισσότερο το θέαμα, καθώς αναδεικνύουν το καλύτερο κάρφωμα της χρονιάς, την καλύτερη ασίστ, το καλύτερο μπλοκ, το καλύτερο νικητήριο σουτ, αλλά και την καλύτερη εμφάνιση σε μεμονωμένο παιχνίδι.

Οι τριάδες υποψηφίων για τα σημαντικότερα βραβεία είναι οι εξής:

MVP: Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον), Ράσελ Ουέστμπρουκ (Οκλαχόμα Σίτι), Κόουχι Λέοναρντ (Σαν Αντόνιο)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μάικ Ντ΄Αντόνι (Χιούστον), Γκρεγκ Πόποβιτς (Σαν Αντόνιο), Ερικ Σπόουλστρα (Μαϊάμι)

ΡΟΥΚΙ: Μάλκολμ Μπρόγκντον (Μιλγουόκι), Τζοέλ Εμπίιντ (Φιλαδέλφεια), Ντάριο Σάριτς (Φιλαδέλφεια)

ΠΙΟ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ: Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι), Ρούντι Γκομπέρ (Γιούτα), Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ:
Ρούντι Γκομπέρ (Γιούτα), Ντρέιμοντ Γκριν (Γκόλντεν Στέιτ), Κόουχι Λέοναρντ (Σαν Αντόνιο)

6ος ΠΑΙΚΤΗΣ: Ερικ Γκόρντον (Χιούστον), Αντρέ Ιγκουοντάλα (Γκόλντεν Στέιτ), Λου Ουίλιαμς (Χιούστον)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης