Περίπου δύο μήνες μετά τα 33α γενέθλιά του, ο Τιάγκο Σπλίτερ αποφάσισε να βάλει τέλος στην μπασκετική καριέρα του.

Ο Βραζιλιάνος σέντερ ταλαιπωρείται τα τελευταία δύο χρόνια από τραυματισμούς, γεγονός που δεν του επιτρέπει να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε υψηλό επίπεδο κι ως εκ τούτου έκρινε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποσυρθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σπλίτερ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στον βραζιλιάνικο σταθμό SportTV.

Όπως αποκάλυψε, πριν από μικρό χρονικό διάστημα πληροφορήθηκε ότι, για να μπορέσει να επιστρέψει στα παρκέ, θα έπρεπε να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο γοφό, γεγονός που τον ανάγκασε να πάρει οριστικά κι αμετάκλητα την απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ.

 Επίσης πρόσθεσε πως το σκεφτόταν εδώ κι αρκετούς μήνες, τονίζοντας ότι «ο τραυματισμός μου στο γοφό μού έχει προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ ότι περίμενα. Μίλησα με την οικογένειά μου και ήρθε η ώρα να κρεμάσω τα παπούτσια μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επταετή καριέρα του στο ΝΒΑ ο Σπλίτερ φόρεσε τις φανέλες των Σαν Αντόνιο (οι Σπερς τον επέλεξαν στο Νο 28 των ντραφτ το 2007), Ατλάντα και Φιλαδέλφεια με μέσο όρο 7.9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ σε 19.2 λεπτά συμμετοχής.

Στέφθηκε πρωταθλητής με την ομάδα του Σαν Αντόνιο το 2014, ενώ η πιο παραγωγική σεζόν του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ήταν η περίοδος 2012/2013, όταν είχε 10.2 πόντους και 6.4 ριμπάουντ ανά αγώνα, όντας ένας από τους βασικούς παίκτες για τα «σπιρούνια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης