Ο Λουίς Φαν Γκάαλ διέψευσε τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ που τον θέλουν να έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από τα γήπεδα.

Ο Ολλανδός τεχνικός έσπευσε να διευκρινίσει πως θα μείνει μόνο για μία χρονιά μακριά από τους πάγκους και ότι εν συνεχεία σκέφτεται να δουλέψει εκ νέου. Τα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για οριστική αποχώρηση του 66χρονου κόουτς από τα γήπεδα και ότι αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του ήταν ο θάνατος του συζύγου μιας από τις δύο κόρες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δηλώσεις του, όμως, στην ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf» διευκρίνισε: «Δεν αποσύρομαι. Απλώς αποφάσισα να απέχω για μία σεζόν. Στη συνέχεια θα αποφασίσω τι θα κάνω, ανάλογα και με τις προτάσεις που θα έχω».

Ο Φαν Γκάαλ μετρά μία μέτρια καριέρα ως ποδοσφαιριστής, βρέθηκε στον πάγκο του Άγιαξ και αποκαλύφθηκε στο ευρύ κοινό.

Από το 1988 έως το 1991 ήταν βοηθός του Λέο Μπεενάκερ στον Άγιαξ, πριν τον διαδεχθεί, την ημέρα αποχώρησης του δασκάλου του. Έξι χρόνια ως προπονητής, κέρδισε τρία εθνικά πρωταθλήματα, ένα ολλανδικό κύπελλο, το κύπελλο UEFA το 1992 και το Champions League το 1995, πριν χάσει τον ευρωπαϊκό τίτλο στα πέναλτι κατά της Γιουβέντους το 1996.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετακόμισε στην Ισπανία το 1997 για να βρεθεί στο τιμόνι της Μπαρτσελόνας, όπου κέρδισε δύο τίτλους πρωταθλήματος και ένα κύπελλο. Γίνεται ομοσπονδιακός προπονητής στην Ολλανδία το 2000, αλλά απέτυχε να την οδηγήσει στα τελικά του Μουντιάλ του 2002 στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Έπειτα από μια σύντομη επιστροφή στην Μπαρτσελόνα, σταμάτησε για λίγο καιρό να προπονεί.

Το 2005 έγινε ο προπονητής της ΑΖ Άλκμααρ και τον Απρίλιο του 2009 κατακτά μαζί της τον τίτλο στην Ολλανδία, για πρώτη φορά από το 1981. Έναν μήνα μετά πάει στην Μπάγερν για να διαδεχθεί τον Γιουπ Χάινκενς. Κέρδισε την Bundesliga στην πρώτη του σεζόν το κύπελλο και έφτασε με την Μπάγερν στον τελικό του Champions League.

Επιλέγεται ομοσπονδιακός προπονητής στην Ολλανδία για δεύτερη φορά τον Ιούλιο του 2012, οδηγώντας την εθνική ομάδα του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, με εννέα νίκες και μία ισοπαλία στην προκριματική φάση.

Η ομάδα του Φαν Γκάαλ έχασε τη συμμετοχή της στον τελικό στα πέναλτι από την Αργεντινή και τελικά κερδίζει τη μάχη της τρίτης θέσης. Στη συνέχεια πήγε για δύο χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης