Για 8η διαδοχική φορά (για πρώτη φορά ανέλαβε το 1988) ο Άνχελ Μαρία Βιγιάρ επανεξελέγη στην προεδρία της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Η θητεία του 67χρονου, που κατέβηκε μόνος του στις αρχαιρεσίες κι έλαβε 112 ψήφους με 11 αποχές και 6 άκυρα ψηφοδέλτια, θα διαρκέσει μέχρι το 2020.

Ο παλαίμαχος Ισπανός διεθνής παίκτης της Αθλέτικ Μπιλμπάο προεδρεύει στην πιο επιτυχημένη εποχή στα χρονικά του ποδοσφαίρου της εθνικής ομάδας, η οποία έχει κατακτήσει δύο διαδοχικά EURO (2008, 2012) και το πρώτο της παγκόσμιο κύπελλο το 2010 στη Νότια Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λάβαμε τεράστια έγκριση η οποία μας έφερε μία αδιαμφισβήτητη νίκη. Δουλέψαμε και νικήσαμε δίκαια, είναι ένας μεγάλος θρίαμβος, επικυρωμένος από την ισχυρή πλειοψηφία που μας δόθηκε», τόνισε μετά την εκλογή του στους εκπροσώπους του Τύπου ο Βιγιάρ.

Ο πρόεδρος εκλέγεται από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της γενικής συνέλευσης της RFEF, η οποία περιλαμβάνει 120 αντιπροσώπους-μέλη των συλλόγων, παικτών, διαιτητών και προπονητών, οι οποίοι με τη σειρά τους εκλέγονται από τα συνήθη μέλη της ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης