Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αποκάλυψε ότι, όταν η Λέστερ στις 6 Φεβρουαρίου κέρδισε (3-1) τη Μάντσεστερ Σίτι στο Etihad, κατάλαβε ότι η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο στα 132 χρόνια της ιστορία της.

«Ένα παιχνίδι που με έκανε να καταλάβω ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον τίτλο ήταν εκείνο με τη Μάντσεστερ Σίτι. Νικώντας μέσα στο σπίτι της Σίτι, ήταν κάτι διαφορετικό, ιδιαίτερα με τον τρόπο που έγινε» είπε ο Κλαούντιο Ρανιέρι μιλώντας στα μικρόφωνα του Fox Sports.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μιλήσαμε ποτέ για πρωτάθλημα στα αποδυτήρια, έλεγα πάντα στα παιδιά ότι πηγαίνουμε αγώνα με τον αγώνα, να παίζουμε ως ομάδα, πως οι άλλοι είναι καλύτεροι από εμάς» πρόσθεσε ο Ιταλός προπονητής.

«Έλεγα σε αυτούς ότι πρέπει πραγματικά να παίζουμε 11 παίκτες. Όλοι σκέφτονται ότι μία ομάδα ποδοσφαίρου παίζει πάντα με ένδεκα, αλλά δεν είναι αλήθεια, επειδή σε κάθε αγώνα, χάνεις πάντα έναν με δύο παίκτες. Εγώ είχα την τύχη να έχω πάντα 11 παίκτες στο γήπεδο και τους άλλους δίπλα μου στον πάγκο. Παίζαμε πάντα με 14 και το δικό μας μυστικό είναι η διάρκεια. Εάν πρέπει να κάνω μία μικρή κριτική στις μεγάλες ομάδες, είναι πως είχαν υπέροχες στιγμές, αλλά μετά χάνονταν. Εμείς αντίθετα, είμαστε το ίδιο όλη τη χρονιά και το ματς με τη Σίτι ήταν εκείνο που έπεισε τα παιδιά ότι κάτι σημαντικό μπορεί να συμβεί» επεσήμανε.

Την επόμενη σεζόν η Λέστερ θα παρουσιαστεί στους ομίλους του Champions League. «Θα είναι μάχη, θα είναι μία μεγάλη εμπειρία το Champions League, θα χρειαστούμε ενέργεια. Θα έχω ανάγκη από μία δεύτερη ομάδα, χωρίς να μεταβάλουμε τα χαρακτηριστικά αυτής που υπάρχει» υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης