Ο Τζαμαϊκανός, Γιουσέιν Μπολτ και η Αλμάζ Αγιάνα από την Αιθιοπία, αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές σε άνδρες και γυναίκες για το 2016 από την IAAF σε ειδική εκδήλωση που διεξήχθη την Παρασκευή στο Μόντε Κάρλο.

Ο Μπολτ, που έχει κατακτήσει το βραβείο πέντε φορές μεταξύ 2008 και 2013, προσθέτοντας στην πλούσια τροπαιοθήκη του το συγκεκριμένο έπαθλο για έκτη φορά, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο ρεκόρ. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το 2016 τους Ολυμπιακούς τίτλους στα 100μ, 200μ και 4Χ100, αυξάνοντας τον αριθμό των χρυσών μεταλλίων στα 9.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης κατάφερε να μην ηττηθεί ούτε μία φορά μέσα στην τρέχουσα σεζόν σε όλες τις κούρσες που έδωσε, συμπεριλαμβομένων και αυτών στους προκριματικούς.

Η Αγιάνα είχε μία εκπληκτική χρονιά. Μετά τον ταχύτερο χρόνο στην ιστορία που έκανε στα 10.000μ τον περασμένο Ιούνιο, η αθλήτρια από την Αιθιοπία κατάφερε να πανηγυρίσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο πετυχαίνοντας παράλληλα παγκόσμιο ρεκόρ με 29:17.45.

Επίσης, στην ίδια διοργάνωση ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 5.000μ, που ήταν και η μοναδική φορά που ηττήθηκε μέσα στην χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγινε η τρίτη γυναίκα από την αφρικανική χώρα που κατάκτησε αυτό το βραβείο, μετά την Γκενζεμπε Ντιμπάμπα (2015) και την Μεσερετ Ντεφάρ το 2007.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης