Tα αγγλικά ΜΜΕ απασχολεί εκ νέου  Σαμ Αλαρντάις. Η εφημερίδα Daily Telegraph, δημοσίευσε ένα βίντεο, όπου ο ομοσπονδιακός προπονητής προτείνει σε «ψεύτικους» επιχειρηματίες, που στην πραγματικότητα είναι δημοσιογράφοι, να παρακάμψουν τους κανόνες περί τρίτης ιδιοκτησίας, της TPO (Third part ownership) όσον αφορά το μεταγραφικό «παζάρι».

Ο πρώην προπονητής της Σάντερλαντ, που από τις 22 Ιουλίου ανέλαβε τα «Τρία Λιοντάρια», βιντεοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με ένα υποτιθέμενο εκπρόσωπο εταιρείας στην Άπω Ανατολή, η οποία είχε δηλώσει την πρόθεσή της να διαθέσει χρήματα μέσω τέτοιων πράξεων στην πλούσια αγορά της Premier League. Το ποσό που συμφωνήθηκε για την παροχή συμβουλών ήταν 400 χιλιάδες λίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις δύο συναντήσεις, που είχαν διάρκεια συνολικά 4 ώρες, ο Σαμ Αλαρντάις εξήγησε στους συνομιλητές του πόσο εύκολο ήταν να παρακάμψουν τους κανόνες που θεσπίστηκαν το 2008 στην Αγγλία για τη ρύθμιση των «δελτίων» από άλλα πρόσωπα πλην του συλλόγου ή τον παίκτη ίδιο.

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το κάνουν τακτικά και είναι κάτι που μπορεί να αποφέρει πολλά χρήματα. Στις συναντήσεις ήταν επίσης ο μάνατζέρ του, Μαρκ Κέρτις, και ο οικονομικός σύμβουλος του Σαν Μόλονι. Ως ενδιάμεσος ενεργούσε ο μάνατζερ Σκοτ ​ακ Κάρβι, ένας παλιός φίλος του Αλαρντάις, ο οποίος δεν γνώριζε την εμπλοκή των «μυστικών» δημοσιογράφοών.

Στο βίντεο, ο Αλαρντάις κάνει επίσης δυσάρεστα σχόλια για τον πρώην προπονητή Ρόι Χόντζσον και τον βοηθό του Γκάρι Νέβιλ, σχετικά με τη διαχείριση της αγγλικής ομοσπονδίας (FA) και τους πρίγκιπες Γοιυίλιαμς και Χάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Telegraph έστειλε χθες το πρωί, το βίντεο σε ένα e-mail στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, όπου περιείχε 18 ερωτήσεις σχετικά με τον Αλαρντάις και τα σχόλιά του κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.

Η FA αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις χωρίς πρώτα να λάβει γνώση από τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών. Ένας εκπρόσωπός της, απάντησε εννέα ώρες αργότερα: «Ζητήσαμε από την Daily Telegraph να παρέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το θέμα». Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν επίσης από Αλαρντάις, Κέρτις και Μόλονι 12 ώρες πριν από τη δημοσίευση, να σχολιάσουν, αλλά κανείς δεν ήθελε να απαντήσει.

Τον Απρίλιο του 2015, η FIFA ανακοίνωσε την απαγόρευση της ιδιοκτησίας τρίτων, και απαγόρευσε ρητά σε συλλόγους ή ποδοσφαιριστές να συνάπτουν συμφωνίες οικονομικών δικαιωμάτων με τρίτους επενδυτές.

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαΐου 2015. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε επίσης μια παρόμοια απαγόρευση σε ευρωπαϊκό αθλητισμό στις 11 Νοεμβρίου 2015.

Σε γραπτή δήλωση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέφερε ότι η κυριότητα τρίτων εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ακεραιότητα των αγώνων και εισάγει κινδύνους εγκληματικών δραστηριοτήτων στον αθλητισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης