Οι Μο Φάρα και Ρουθ Μπεϊτία αναδείχθηκαν κορυφαίοι της χρονιάς στην Ευρώπη σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα από την EAA και βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της στην πόλη Φουνσάλ της Πορτογαλίας.

Ο Βρετανός δρομέας στους Ολυμπιακούς του Ρίο έγινε μόλις ο 2ος αθλητής στην ιστορία της διοργάνωσης που καταφέρνει να διατηρήσει τους τίτλους του σε 5.000μ και 10.000μ (είχε κερδίσει και το 2012 στο Λονδίνο), μετά τον Βρετανό Λάσεν Βίρεν το 1972 και το 1976. Παράλληλα έγινε ο πρώτος αθλητής που κερδίζει για τρίτη φορά τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς στην Ευρώπη μετά το 2011 και το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ισπανίδα Μπεϊτία έγινε στο Ρίο η μεγαλύτερη σε ηλικία άλτρια του ύψους που κερδίζει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (1.97μ). Στα 37 χρόνια της έφθασε και στην μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της κερδίζοντας τις κατά πολύ νεότερες αντιπάλους της, ενώ ήταν νικήτρια και στο ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ για 3η συνεχή φορά στην καριέρα της. Στις γυναίκες υποψήφιες ήταν ακόμη η Κατερίνα Στεφανίδη με την Πολωνή Ανίτα Βλόνταρτσικ.

Κορυφαία ανερχόμενα ταλέντα στην ήπειρό μας αναδείχθηκαν ο Γερμανός Μαξ Χες (τριπλούν) και η Βελγίδα Ναφισάτου Τιάμ (έπταθλο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης