Λίγο πριν συμπληρώσει τα 40, κατετάγη 4ος στην ψηφοφορία για τη «Χρυσή Μπάλα» και παραμένει βασικός και αναντικατάστατος στην καλύτερη ομάδα της Ιταλίας. Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν είναι αυταπόδεικτα ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών και τώρα που η καριέρα του βαδίζει προς τη δύση της, έχει ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Ακλόνητος κάτω από τα δοκάρια της «σκουάντρα ατζούρα», ο Μπουφόν έζησε μαζί της από την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2006 μέχρι τον πρόσφατο αποκλεισμό από την κορυφαία διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και όπως φαίνεται, δεν έχει… χορτάσει, καθώς κατά τη διάρκεια απονομής των βραβείων Gazzetta Sports, που έγινε χθες, ο Μπουφόν έδειξε να αναθεωρεί την απόφασή του για αποχώρηση: «Θα παίζω για όσο είμαι χρήσιμος. Έτσι αντιμετωπίζω τα πράγματα» και πρόσθεσε: «Εισέπραξα πολλή αγάπη μετά τον αποκλεισμό από τη Σουηδία. Οι φίλαθλοι και γενικά ο κόσμος έχουν καταλάβει ότι υπήρξα ειλικρινής σε όλη την καριέρα μου. Και αυτό είναι κάτι που το εκτιμούν».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, ο διάσημος Ιταλός παρέλαβε το βραβείο για τον «άνδρα της χρονιάς» από την έγκυρη εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης