Η ΔΟΕ και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020 συνεχίζουν να διερευνούν τη μείωση του κόστους διεξαγωγής τους και η επόμενη έκθεση του προϋπολογισμού θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κόουτς, δήλωσε ότι τα δύο μέρη εργάζονται για την εύρεση πόρων σε 25 τομείς που θα μπορούσαν να περικοπούν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο προϋπολογισμός, ο οποίος θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της ΔΟΕ τον Φεβρουάριο στην Πιονγκτσάνγκ, θα αντανακλά τις προσπάθειες που γίνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι πρέπει να παραμείνουν όλοι σε επαγρύπνηση για το κόστος. «Η μείωση του κόστους είναι μια συνεχής άσκηση» είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά από επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ στο Τόκιο.

Αν και έδειξε σίγουρος ότι θα επιτευχθεί «σημαντική εξοικονόμηση πόρων» κατά τα επόμενα δυόμισι χρόνια, επεσήμανε: «Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε κάποια πράγματα που μας έχει διδάξει η ιστορία, ότι μερικές φορές τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχό μας. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Οι διοργανωτές των Αγώνων εργάζονται για τη μείωση του κόστους, μετά από μια μελέτη που έγινε πέρυσι και η οποία προειδοποιούσε ότι τα έξοδα θα μπορούσαν να υπερβούν κατά τέσσερις φορές την αρχική εκτίμηση που υπήρχε, όταν υποβλήθηκε η υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η ΔΟΕ επιθυμεί το Τόκιο να μειώσει περαιτέρω το κόστος και να αποτελέσει έτσι ένα καλό παράδειγμα για να προσελκύσει μελλοντικές υποψήφιες πόλεις.

Η πρώτη έκδοση του προϋπολογισμού, που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, έδειξε προβλεπόμενο κόστος ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξαιρουμένων των απρόβλεπτων γεγονότων, ενώ η ΔΟΕ και οι διοργανωτές κατάφεραν να το μειώσουν στα 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης