«Η Γιουβέντους έχασε εξαιτίας του φόβου της ότι θα χάσει: ένα φόβο που είχε προσπαθήσει να “ξορκίσει” με τις λέξεις στις ημέρες πριν από το παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο, που έπαιξε πολύ καλά, φαινόταν να το έχει καταφέρει. Στη συνέχεια, όμως, ήρθε η αλήθεια».

Αυτή είναι η ανάλυση για την ήττα της Γιουβέντους στον τελικό του Champions League εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης από τον θρυλικό πρώην τερματοφύλακά της Ντίνο Τζοφ, ο οποίος μόλησε σε εκπομπή του RaiRadio1 και παραλλήλισε τον τελικό του Κάρντιφ με εκείνον της 25ης Μαΐου 1983 στο ΟΑΚΑ των 75.000 θεατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είδα ομοιότητες με τον τελικό που χάσαμε το 1983», υπενθύμισε ο Τζοφ. «Δεν υποτιμήσαμε το Αμβούργο, αλλά την παραμονή του αγώνα αισθανθήκαμε έντονα την πιθανότητα να το κάνουμε, φαινόταν πως ήδη είχε γίνει, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσαν όλα».

Και κατέληξε ο παλαίμαχος άσος: «Το πρωτάθλημά μας είναι λίγο… ανώμαλο. Αρκεί μόνο να δείτε ορισμένα πομπώδη αποτελέσματα, που κάποιες φορές μπορεί να ξεγελάσουν. Αυτό το περιβάλλον σε επηρρεάζει. Σου λένε “είναι το σωστό έτος, γίνεται”, κι όμως ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο συχνά ακολουθεί το δικό του τρόπο. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα συνηθισμένη να αντιμετωπίζει τέτοιες προκλήσεις, η Γιουβέντους αντίθετα φοβόταν κι αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης