Mε τρία παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η φάση των 16 του Euro 2016, μετά τις χθεσινές προκρίσεις της Πολωνίας, της Ουαλίας και της Πορτογαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γαλλία – Ιρλανδία (16.00-ΕΡΤ1)

Ένα παιχνίδι που οι «τρικολόρ» θέλουν τη νίκη για να συνεχίσουν την πορεία τους προς τον τελικό του Euro, από την άλλη, όμως, είναι ένας αγώνας τιμής… για τους Ιρλανδούς, που θέλουν όσο τίποτα άλλο να κάνουν την τεράστια έκπληξη. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη Λιόν και θα αρχίσει στις 16:00.

Οι διοργανωτές δεν έχουν πείσει μέχρι στιγμής. Μπορεί να ήταν το άγχος της έδρας, μπορεί να έφταιγε η πίεση του κόσμου, αλλά μέχρι στιγμής έχουν… γλιτώσει από «θαύμα». Στο εναρκτήριο παιχνίδι απέναντι στη Ρουμανία, χρειάστηκε ο Παγέτ και το εκπληκτικό του γκολ για να δώσει στην Γαλλία τη νίκη. Απέναντι στην Αλβανία μπήκαν δύο γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ στην τελευταία αγωνιστική με πολλές αλλαγές σε ένα αδιάφορο ματς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με την Ελβετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, έχει δει ότι η ομάδα του δεν σκοράρει εύκολα και εγκλωβίζεται στις οργανωμένες άμυνες. Κι αν θέλει να φτάσει μακριά στη διοργάνωση θα πρέπει να λύσει αυτό το πρόβλημα…

Από την άλλη, η Ιρλανδία έχει ήδη πετύχει το μεγάλο της στόχο. Η πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια είναι αμφίβολα επιτυχία. Όπως επίσης και μεγάλο κατόρθωμα είναι η νίκη απέναντι στην Ιταλία με 1-0, που της έδωσε και την πρόκριση.

Το παιχνίδι, ωστόσο με τους Γάλλους είναι ζήτημα… τιμής, κυρίως για τους φίλους της Ιρλανδίας. Στις 18 Νοεμβρίου του 2009 οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο 103’ ο Ανρί κατέβασε την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής Χάνσον δεν το είδε και η Γαλλία ισοφάρισε εξασφαλίζοντας την πρόκριση, αφήνοντας εκτός τελικής φάσης τους Ιρλανδούς. Πλέον ελπίζουν σε ένα θαύμα της ομάδας του Μάρτιν Ο’ Νιλ, προκειμένου να «πάρουν το αίμα τους πίσω…

Γερμανία-Σλοβακία (19:00-ΕΡΤ1)

Με τις μνήμες του πρόσφατου φιλικού να είναι έντονες, η Γερμανία καλείται να αντιμετωπίσει την Σλοβακία αύριο στις 19:00 για τη φάση των «16» του Euro. Πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος οι δύο ομάδες είχαν δώσει φιλικό προετοιμασίας και οι Σλοβάκοι είχαν επικρατήσει με 3-1 μέσα στην Γερμανία.

Βέβαια, τα επίσημα παιχνίδια, μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τα φιλικά, κάτι που παραδέχτηκε και ο Γερμανός βοηθός προπονητή, Τόμας Σνάιντερ.

Το μεγάλο όπλο της Γερμανίας είναι η άμυνα. Τα «πάντσερ» δεν έχουν δεχτεί μέχρι στιγμής γκολ και με το μηδέν στην άμυνα πήραν στους ομίλους τους πολύτιμους βαθμούς. Στα θετικά, επίσης είναι και η εξαιρετική εμφάνιση του Γκόμες στο παιχνίδι με την Βόρεια Ιρλανδία, με τους Γερμανούς να χρειάζονται έναν καλό επιθετικό.

Οσον αφορά την Σλοβακία; Προφανώς και δεν έχει τίποτα να χάσει. Εχει αποδείξει ότι είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα, που αρέσκεται να παίζει στις αντεπιθέσεις. Από τον Β όμιλο προκρίθηκε ως τρίτη και συγκέντρωσε 4 βαθμούς. Κέρδισε τη Ρωσία με 2-1 κι έχασε με το ίδιο σκορ από την Ουαλία. Στο τελευταίο παιχνίδι ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Αγγλία.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Λιλ. Μία περιοχή που μέχρι στιγμής στο Euro έχει ταλαιπωρηθεί από τις καιρικές συνθήκες με συχνές κι έντονες βροχοπτώσεις. Οι υπεύθυνοι του γηπέδου, πάντως δεν ανησυχούν, καθώς ο νέος χλοοτάπητας είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Και οι δύο ομάδες έχουν δώσει από ένα παιχνίδι στο Λιλ και μάλιστα έχουν νικήσει. Η Γερμανία κέρδισε την Ουκρανία με 2-0 και η Σλοβακία επικράτησε με 2-1 της Ρωσίας.

Ουγγαρία-Βέλγιο (22:00-ΕΡΤ1)

Ένα από τα παιχνίδια που ευελπιστούμε ότι θα μας προσφέρει ωραίο θέαμα είναι αυτό της Ουγγαρίας με το Βέλγιο. Οι δύο ομάδες αγωνίζονται αύριο στις 22:00 στην Τουλούζ και η παρουσία τους στους ομίλους μας προϊδεάζει για πολλά γκολ! Οι δύο ομάδες έχουν πετύχει -αθροιστικά- 10 τέρματα στους ομίλους κι έχουν δεχτεί έξι, δείχνοντας ότι τους αρέσει το επιθετικό παιχνίδι.

Η Ουγγαρία ήταν η έκπληξη του ΣΤ ομίλου. Νίκησε 2-0 την Αυστρία και ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ισλανδία. Στο τελευταίο παιχνίδι αντιμετώπισε την Πορτογαλία σε ένα επικό παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 3-3.

Από την άλλη το Βέλγιο κατέλαβε την 2η θέση στον Ε’ όμιλο. Εχασε από την Ιταλία με 2-0 στην πρεμιέρα και στη συνέχεια νίκησε την Ιρλανδία με 3-0 και τη Σουηδία με 1-0. Η άμυνα των Βέλγων είναι δεμένη και δύσκολα δέχονται φάσεις.

Η παρουσία της Ουγγαρίας στους «16» είναι από μόνη της μεγάλη επιτυχία, ενώ το Βέλγιο που θεωρείται από τα φαβορί για κορυφαία διάκριση, διαθέτει τα στοιχεία για μακρά πορεία στην διοργάνωση. Οι Ούγγροι, έχουν μόνο να κερδίσουν κάτι, θα τα δώσουν όλα για τη νίκη απέναντι στους Βέλγους με την εντυπωσιακή μεσοεπιθετική λειτουργία και κατά συνέπεια, υπάρχει η εκτίμηση ότι θα γίνει ένα συναρπαστικό ματς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης