Η Νάο Κοντάιρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 500 μέτρα γυναικών του πατινάζ ταχύτητας, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ.

Η 31χρονη αθλήτρια από την Ιαπωνία ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον τελικό σε 36.94 και βελτίωσε το προηγούμενο Ολυμπιακό ρεκόρ (37.28), το οποίο είχε σημειώσει η Σανγκ-Χουά Λι από τη Νότια Κορέα στους Χειμερινούς του Σότσι το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κοντάιρα άφησε στην δεύτερη θέση την 29χρονη Λι, η οποία σημείωσε επίδοση πολύ κοντά στο προηγούμενο Ολυμπιακό ρεκόρ (37.33), αλλά δεν ήταν αρκετή για να της χαρίσει το τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιό της στο αγώνισμα (σ.σ. είχε επικρατήσει στα 500 μέτρα το 2010 στο Βανκούβερ και το 2014 στο Σότσι). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Καρολίνα Ερμπάνοβα από την Τσεχία με επίδοση 37.34.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κοντάιρα έγινε η πρώτη αθλήτρια από την Ιαπωνία που κατακτά χρυσό μετάλλιο στα 500 μέτρα. Άξιο αναφοράς είναι ακόμη το γεγονός ότι τα 500 μέτρα γυναικών ήταν το πρώτο αγώνισμα πατινάζ ταχύτητας στο “Gangneung Oval”, όπου δεν υπάρχει Ολλανδός αθλητής στο βάθρο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης