Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα βρίσκονται στραμμένα το βράδυ της Κυριακής (21:45, COSMOTE SPORT 1) τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων όλου του πλανήτη, καθώς εκεί θα διεξαχθεί πιο φημισμένο ντέρμπι του κόσμου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο clasico του ισπανικού ποδοσφαίρου, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται κομβικό όσον αφορά στη μάχη του τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βασίλισσα με νίκη έχει την ευκαιρία να ξεφύγει με διαφορά έξι βαθμών από τους «μπλαουγκράνα» και ουσιαστικά να «καπαρώσει» το τρόπαιο, για πρώτη φορά από το 2012, ώστε στη συνέχεια να επικεντρωθεί στην προσπάθεια υπεράσπισης του ευρωπαϊκού τίτλου.

Ακόμη και σε περίπτωση ισοπαλίας, οι «μερένχες» παραμένουν το μεγάλο φαβορί, καθώς θα διατηρήσουν το +3 στην κορυφή, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο.

Η μόνη ρεαλιστική ελπίδα της Μπαρτσελόνα να διεκδικήσει ως το τέλος το πρωτάθλημα είναι να περάσει νικηφόρα από το «Μπερναμπέου» και να πιάσει τη Ρεάλ στην κορυφή, αποκτώντας και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, αφού το ματς του πρώτου γύρου είχε λήξει ισόπαλο 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη κι έτσι, οι Μαδριλένοι θα κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους, αφού έχουν να παίξουν ένα παιχνίδι παραπάνω από τους Καταλανούς, όμως η αλλαγή ψυχολογίας μπορεί να αποβεί καθοριστική.
Και μια κι ο λόγος για ψυχολογία, οι δύο ομάδες πηγαίνουν στο clasico με εντελώς διαφορετικά συναισθήματα.

Η Ρεάλ πανηγύρισε την Τρίτη -έστω και με… σπρώξιμο- την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League επί της Μπάγερν, ενώ μία ημέρα αργότερα η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε την Ευρώπη, αποκλεισμένη από τη σαφώς ανώτερη Γιουβέντους.

Στον αντίποδα οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται εδώ και καιρό σε κρίση αγωνιστικής ταυτότητας και η ιστορική ανατροπή επί της Παρί Σεν Ζερμέν αποδείχθηκε εξαίρεση και όχι κανόνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης