Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το 24ο πρωτάθλημα Ισπανίας στην ιστορία της και δεύτερο συνεχόμενο και ο Λουίς Ενρίκε στάθηκε στο χαρακτήρα που έδειξαν οι «μπλαουγκράνα» καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν στη La Liga.

«Πιστεύω πως αξίζαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα σε κάποιες άσχημες στιγμές και αποδείξαμε πως ξέρουμε να χειριζόμαστε τις καταστάσεις. Οι κόποι μιας ολόκληρης σεζόν, στη διάρκεια της οποίας προσπαθήσαμε πολύ σκληρά, ήρθε πλέον η ώρα να επιβραβευτούν. Ο ανταγωνισμός φέτος στο πρωτάθλημα ήταν πολύ μεγάλος, με τη Ρεάλ και την Ατλέτικο να παλεύουν μέχρι το τέλος. Ήταν ένας δύσκολος τίτλος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας που έδιναν πάντοτε το “παρών” στο Camp Nou και ανέβασαν τα επίπεδα προσέλευσης τη φετινή σεζόν. Μας βοήθησαν πάρα πολύ και έχουν μεγάλο μερίδιο σε αυτό το πρωτάθλημα», ήταν τα λόγια του 45χρονου τεχνικού μετά την εξασφάλιση του τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης απέναντι στη Γρανάδα, Λουίς Σουάρες, πρόσθεσε: «Ότι τέρματα πετυχαίνω τα οφείλω σε μεγάλο βαθμό στου συμπαίκτες μου. Εκείνοι μου δημιουργούν τις ευκαιρίες και εγώ απλά τις τελειώνω. Το βραβείο του πρώτου σκόρερ δε θα σήμαινε τίποτα αν δεν κατακτούσαμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να γιορτάσουμε και να απολαύσουμε τις στιγμές για λίγο και στη συνέχεια να επικεντρωθούμε στον τελικό του Κυπέλλου που ακολουθεί».

Τέλος, ο αρχηγός Αντρές Ινιέστα, σημείωσε:
«Η κατάκτηση της La Liga είναι μια μεγάλη τιμή. Χρειάζεται να δείχνεις σταθερότητα, προκειμένου να φτάνεις στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κάθε χρόνο. Είναι ο τίτλος που τον κατακτά η πιο συνεπής ομάδας και ευτυχώς φέτος εμείς ήμασταν αυτή. Όταν κερδίζεις το πρωτάθλημα, πάντα η χρονιά θεωρείται επιτυχημένη. Υπάρχουν βέβαια και άλλα τρόπαια, όπως το Champions League και το Κύπελλο και εμείς από την πλευράς μας θέλουμε να κερδίσουμε και το Copa Del Rey την επόμενη εβδομάδα».

Διαβάστε επίσης: Ισπανία: Στην Μπαρτσελόνα ο τίτλος, δεύτερη η Ρεάλ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης