Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος, έστω και προσωρινά, μετά τη νίκη της στο «Μεστάγια» επί της Βαλένθια με 3-2.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός σε εξέλιξη, αφού οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν, βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε ένα τετράλεπτο αλλά κατάφεραν στο τέλος να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μέσι στο 22′ είχε ανοίξει το σκορ και στο 52′ απάντησε ο άλλοτε άσος των Καταλανών, Μουνίρ Ελ Χανταντί, ενώ την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Ροντρίγκο στο 56′, από ασίστ του Νανί.

Ο Λουίς Σουάρες στο 62′ ισοφάρισε σε 2-2 με το 7ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα, όσα έφτασε και ο Μέσι στο 94′, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 94′.

Πάντως το ματς σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Aντρές Ινιέστα, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο στο 12ο λεπτό του αγώνα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο και να δώσει τη θέση του στον Ράκιτιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πέρες ήταν έκανε τάκλιν στον αρχηγό των Καταλανών, ο οποίος έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας. Ο τραυματισμός του μοιάζει να είναι σοβαρός, αφού το πόδι του “κλείδωσε” με αυτό του αντιπάλου.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Μοντόγια (46′ Ελ Χανταντί), Γκαράι, Μανγκαλά, Χοσέ Γκαγιά (38′ Αμπντενούρ), Μάριο Σουάρεθ, Ένσο Πέρες, Ντάνι Παρέχο, Ζοάο Κανσέλο, Νανί, Ροντρίγκο (71′ Σάντι Μίνα).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μαστσεράνο, Ουμτιτί, Ντιν, Μπουσκέτς, Αντρέ Γκόμες (71′ Ντένις Σουάρεθ), Ινιέστα (14′ Ράκι9τιτς), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης