Λίγη ώρα μετά την ανακοινωση της μετεγγραφής του στην Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία γράφτηκε στην ιστορία, καθώς είναι η ακριβότερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Νεϊμάρ με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram αποχαιρέτησε ετην Μπαρτσελόνα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «…ήθελα μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου».

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Η ζωή ενός αθλητή έχει προκλήσεις. Για μένα η Μπαρτσελόνα ήταν παραπάνω από πρόκληση. Έπαιζα με αυτά τα αστέρια στα video game. Ήρθα στην Καταλονία στα 21 μου. Θυμάμαι την πρώτη μου μέρα στο σύλλογο, να μοιράζομαι τα αποδυτήρια με είδωλα όπως ο Μέσι, ο Βαλντές, ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Πουγιόλ, ο Πικέ, ο Μπουσκέτς και να παίζω σε έναν σύλλογο που είναι παραπάνω από σύλλογος. Η Μπαρτσελόνα είναι ένα έθνος που αντιπροσωπεύει όλη την Καταλονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχα την τιμή να παίξω δίπλα στον κορυφαίο αθλητή που έχω ποτέ δει και είμαι σίγουρος πως δεν θα δω καλύτερο, τον Λιονέλ Μέσι, που έγινε συμπαίκτης μου και φίλος εντός και εκτός γηπέδου. Είμαι περήφανος που έπαιξα μαζί του. Σχημάτισα μαζί του και με τον Σουάρες μια τριπλέτα που έμεινε στην ιστορία. Κατακτήσαμε οτιδήποτε μπορούσαμε να κατακτήσουμε. Έζησα απίστευτες στιγμές σε μια πόλη που για μένα ήταν παραπάνω από πόλη, ήταν μια δεύτερη πατρίδα. Αγαπώ τη Βαρκελώνη και την Καταλονία.

Όμως ένας αθλητής θέλει νέες προκλήσεις. Και για δεύτερη φορά στη ζωή μου θα ακολουθήσω διαφορετική πορεία από αυτή που μου είπε ο πατέρας μου. Μπαμπά, καταλαβαίνω και σέβομαι τη γνώμη σου, αλλά η απόφασή μου είναι ειλημμένη και ζητώ την υποστήριξή σου, όπως πάντα. Η Μπαρτσελόνα και η Καταλονία θα είναι πάντα στην καρδιά μου, αλλά θέλω νέες προκλήσεις.

Αποδέχτηκα την πρόταση της Παρί για να κυνηγήσω νέα επιτεύγματα και να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει τους τίτλους που θέλουν οι φίλαθλοί της. Μου παρουσίασαν ένα πλάνο και είμαι έτοιμος για την πρόκληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστώ τους φίλους της Μπαρτσελόνα για την αγάπη τους και τους συμπαίκτες μου για όσα έμαθα δίπλα τους. Νιώθω πως ήρθε η ώρα να φύγω. Η Παρί θα είναι το νέο μου σπίτι για τα επόμενα χρόνια και θα δουλέψω σκληρά για να τους δικαιώσω για την εμπιστοσύνη τους. Περιμένω την υποστήριξη όλων σας, φιλάθλων, φίλων, συμπαικτών, οικογένειας και όλων όσων ταλαιπωρήθηκαν το τελευταίο διάστημα και αξίζουν λίγη ηρεμία.

Είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά την έλαβα με την ωριμότητα των 25 χρόνων μου.

Μπαρτσελόνα, σε ευχαριστώ για όλα.
Παρί, σου έρχομαι.
Ο Θεός να μας ευλογεί και να μας προστατεύει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης