Ένα από τα πιο κεντρικά πρόσωπα του τελικού του Champions League είναι, χωρίς αμφιβολία, ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Γιουβέντους, Τζίτζι Μπουφόν. Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο μεγάλος τερματοφύλακας της Γιουβέντους δήλωσε πως τον ενδιαφέρει μόνο η κατάκτηση του Κυπέλλου και όχι η προσωπική διάκριση (μέσω της «Χρυσής Μπάλας»), ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ρονάλντο και τον Ζιντάν.

«Νιώθουμε την ώθηση των οπαδών μας, νιώθουμε τον ενθουσιασμό και αυτό είναι σίγουρο. Αυτή είναι η δύναμη που θα μας κρατήσει αν υποφέρουμε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να αντισταθούμε. Αν κοιμάμαι τα βράδια; Κοιμάμαι πολύ καλά κάθε μέρα και αυτό προτείνω στους συμπαίκτες μου, ώστε να είμαστε ξύπνιοι στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορώ να δώσω συμβουλές σε κανέναν», σχολίασε ο Μπουφόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Ντάνι Άλβες: «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένα πρότυπο αθλητή για όλους. Μικρούς και μεγάλους. Λέω ότι στα 39 μου δεν είχα τίποτα να μάθω σε επίπεδο συναισθημάτων, αλλά φέτος έμαθα πολλά μιλώντας με τον Ντάνι Άλβες. Άνθρωποι όπως αυτός, ο Κριστιάνο, ο Μέσι μπορούν να νικήσουν χωρίς καν να εντυπωσιάσουν, μένοντας ταπεινοί και πρόθυμοι να μάθουν. Ο Ντάνι Άλβες είναι αισιόδοξος τύπος, έχουμε μιλήσει γι΄ αυτό το τρόπαιο όταν φτάσαμε εδώ και μου είπε ότι μπορούμε να τα πάμε καλά. Για τη Χρυσή Μπάλα, νομίζω ότι είναι μια διάκριση που σε ικανοποιεί αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας. Θέλω να νικήσω αύριο και τα άλλα δεν με αγγίζουν. Μπορεί να το σκεφτώ στο μέλλον, αλλά όχι τώρα».

Όσο για τον Ζιντάν; «Συχνά όταν ένας σπουδαίος παίκτης σταματά, επιλέγει να γίνει προπονητής και το να βλέπω τον Ζιζού στον πάγκο, δεν με εκπλήσσει. Έχει κρατήσει τη συνήθεια να νικάει, ακόμα και αν έχει υποστεί ήττες. Ελπίζω να υποστεί κι αύριο».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της «βασίλισσας» Σέρχιο Ράμος μίλησε για «ραντεβού με την ιστορία. Πρέπει να ξεχάσουμε όλα όσα έχουμε κερδίσει μέχρι σήμερα, αφού αυτό δεν μετράει όταν βρίσκεσαι στο γήπεδο. Το επόμενο τρόπαιο είναι πάντα το καλύτερο και ειδικά τώρα που υπάρχει το όνειρο για να γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League δύο σερί χρονιές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και συνέχισε: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Δεν χρειάζεται κάτι έξτρα. Θα παίξουμε σε ένα υπέροχο γήπεδο και πρέπει να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε πως είμαστε ο καλύτερος σύλλογος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε το φαβορί, τα στατιστικά δεν παίζουν ρόλο, ούτε το ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα».

Για τον προπονητή του είπε: «Δουλεύω με τον Ζιντάν εδώ και αρκετό καιρό. Είμαι περήφανοι που τον έχουμε προπονητή, είναι ένα σύμβολο για την ομάδα. Είναι ένας δύσκολος πάγκος και ελπίζουμε να συνεχίσει να κάθεται εκεί για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης