Η Μίλαν του Βιτσέντσο Μοντέλα κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο μετά από πέντε χρόνια. Οι «ροσονέρι» κέρδισαν το Σούπερ Καπ Ιταλίας επικρατώντας στην Ντόχα του Κατάρ 4-3 της Γιουβέντους στα πέναλτι, σε ένα αγώνα που έληξε ισόπαλος 1-1 τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση.

Μόλις στο 18’ ο Κιελίνι άνοιξε το σκορ για τη «Βέκια Σινιόρα», όμως η Μίλαν ισοφάρισε πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με γυριστή κεφαλιά του Μποναβεντούρα. Οι Μιλανέζοι στο δεύτερο μέρος ήταν καλύτεροι από τη «Γιούβε» και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουν εκ νέου, έχοντας μάλιστα και δοκάρι με τον Μπάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πέναλτι ο Λαπαντούλα της Μίλαν αστόχησε στο πρώτο πέναλτι, αλλά ο Μάντζουκιτς και ο Ντιμπάλα δεν βρήκαν τα δίχτυα του Ντοναρούμα με αποτέλεσμα ο Πάσαλιτς να χαρίσει στην ομάδα του το 7ο τρόπαιο Σούπερ Καπ της ιστορίας της. Έτσι, η Μίλαν έφτασε σε κατακτήσεις τη Γιουβέντους.

Η διαδικασία των πέναλτι

Γιουβέντους: Μαρκίζιο – 1-0
Μίλαν: Λαπαντούλα – Απόκρουση Μπουφόν
Γιουβέντους: Μάντζουκιτς – Οριζόντιο δοκάρι
Μίλαν: Μποναβεντούρα – 1-1
Γιουβέντους: Ιγκουαΐν – 2-1
Μίλαν – Κούτσκα – 2-2
Γιουβέντους: Κεντίρα – 3-2
Μίλαν: Σούσο – 3-3
Γιουβέντους: Ντιμπάλα – Απόκρουση Ντοναρούμα
Μίλαν: Πάσαλιτς – 3-4

Γιουβέντους:
Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Σάντρο (33′ Εβρά), Κεντίρα, Μαρκίζιο, Στουράρο (79′ Λεμινά), Πιάνιτς (67′ Ντιμπάλα), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν

Μίλαν:
Ντοναρούμα, Αμπάτε (102′ Αντονέλι), Παλέτα, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο, Κούτσκα, Λοκατέλι (74′ Πάσαλιτς), Μπερτολάτσι, Σούσο, Μπάκα (102′ Λαπαντούλα), Μποναβεντούρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης