Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Άγιαξ θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο του Europa League στην Friends Arena της Στοκχόλμης στις 24 Μαΐου. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Θέλτα στην Αγγλία και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με τη νίκη (1-0) που σημείωσε στον πρώτο αγώνα στην Ισπανία. Το γκολ του Φελαϊνί στο 17’ και του Ρονκάλια στο 86’ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς ο σκόρερ της Θέλτα και ο Μπαϊγί αποβλήθηκαν στο 89’ μετά από συμπλοκή.

Ο Άγιαξ προκρίθηκε με ήττα 3-1 από τη Λιόν στη Γαλλία, ωστόσο υπερασπίστηκε το εμφατικό 4-1 που πέτυχε στο πρώτο ματς, στο Άμστερνταμ. Ο «Αίαντας» προηγήθηκε 1-0 με τον Ντόλμπεργκ στο 27’, όμως οι «Λιονέ» με δύο γρήγορα γκολ του Λακαζέτ (45’ πεν., 45’ +1’) γύρισαν το ματς. Το 3-1 σημείωσε στο 81’ ο Γκεζάλ, ενώ στο 84’ ο Βίργκεβερ του Άγιαξ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Θέλτα 1-1 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 17′ Φελαϊνί – 85′ Ρονκάλια

Κίτρινες κάρτες: Μπλιντ, Ερέρα – Άσπας, Καμπράλ

Κόκκινες κάρτες:
88′ Μπαϊγί – 88′ Ρονκάλια

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:
Ρομέρο, Βαλέντσια, Μπαϊγί, Μπλιντ, Νταρμιάν, Ερέρα, Φελαϊνί, Λίνγκαρντ (89′ Ρούνεϊ), Πογκμπά, Μικιταριάν (78′ Κάρικ), Ράσφορντ (90′ Σμόλινγκ).

Θέλτα:
Σέρχιο Άλβαρεθ, Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάλια, Τζόνι, Ραντόγια (68′ Μπονγκοτά), Ερνάντεζ, Βας (46′ Χοσαμπέθ), Σίστο (81′ Μποβέ), Άσπας, Γκουιντέτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λιόν – Άγιαξ 3-1 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: 45′ πεν., 45’+1′ Λακαζέτ, 81′ Γκεζάλ – 27′ Ντόλμπεργκ

Κίτρινες κάρτες: Μορέλ, Τολισό, Ντιακαμπί, Ενκουλού, Φεκίρ – Φέλτμαν, Κλάασεν, Βίργκεβερ

Κόκκινες κάρτες:
84′ Βίργκεβερ

Λιόν:
Λόπες, Ενκουλού, Ντιακαμπί, Τολισό, Λακαζέτ, Μορέλ (75′ Ρίμπους), Φεκίρ, Ράφαελ, Γκοναλόν, Κορνέ, Βαλμπουενά (77′ Γκεζάλ).

Άγιαξ:
Ονανά, Φέλτμαν (64′ Τέτε), Σάντσες, Τραορέ, Κλάασεν, Γιουνές (82′ Κλάιφερτ), Σένε (58′ Ντε Μπικ), Ζίγετς, Ντόλμπεργκ, Βίργκεβερ, Ντε Λιχτ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης