Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο ντέρμπι του αγγλικού πρωταθλήματος ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ και τη Λίβερπουλ, οι οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

Ο Πογκμπά έχασε ένα… άχαστο τετ-α-τετ στο πρώτο ημίχρονο, ο Μινιολέ έσωσε τη Λίβερπουλ σε δυο-τρεις περιπτώσεις και, σχεδόν από το πουθενά, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 27΄ με πέναλτι του Μίλνερ, μετά από τραγική «γκάφα» του Πογκμπά, που έκανε ένα εντελώς αχρείαστο χέρι σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο Γάλλος θα έπρεπε να αποβληθεί για ένα… κεφαλοκλείδωμα στον Χέντερσον, το οποίο όμως δεν είδε ο διαιτητής.

Ο Μινιολέ έκανε την απόκρουση της βραδιάς σε φάουλ-βολίδα του Ιμπραϊμοβιτς από το ημικύκλιο της περιοχής και στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ θα μπορούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αλλά έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις της.

Τελικά, στο 84΄ και σε μία φάση διαρκείας, ο Φελαϊνί έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά στη συνέχεια ο Ζλάταν με νέα κεφαλιά ισοφάρισε και κράτησε το αήττητο της Γιουνάιτεντ, που έφτασε τα 16 παιχνίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελικό αποτέλεσμα, πάντως, μάλλον δεν βολεύει κανέναν, αφού η Λίβερπουλ έμεινε επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι και απέκτησε… συγκάτοικο στη δεύτερη θέση την Τότεναμ, ενώ η Γιουνάιτεντ έχασε την ευκαιρία να πιάσει τη συμπολίτισσά της Σίτι και παραμένει έκτη, ενώ είδε το νικηφόρο σερί εννέα αγώνων να διακόπτεται.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 1-1

Γκολ: 27′ πεν. Μίλνερ (Λίβερπουλ), 84′ Ιμπραΐμοβιτς (Γιουνάιτεντ)

Κίτρινες: Λόβρεν (Λίβερπουλ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλέντσια, Τζόουνς, Ρόχο, Νταρμιάν (76′
Φελαϊνί), Κάρικ, Ερέρα, Μαρσιάλ (65′ Μάτα), Πογκμπά, Μιχταριάν, Ιμπραΐμοβιτς.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Άρνολντ, Κλάβαν, Μίλνερ, Χέντερσον, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα, Φιρμίνιο, Οριγκί (60′ Κουτίνιο)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης