Ένα τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη και ακόμη μία άσχημη εμφάνιση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτήν τη φορά απέναντι στη Βαλένθια (0-0), για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, επέκτεινε την τρέχουσα κρίση του συλλόγου και ώθησε τον Ζοσέ Μουρίνιο να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αναγνωρίζοντας το δικό του μερίδιο για την κακή εκκίνηση της Γιουνάιτεντ στη σεζόν, ο Πορτογάλος προπονητής ανέλαβε μέρος της ευθύνης για την τακτική και την επιλογή της ομάδας που είχε υπερασπίσει κατηγορηματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζω ότι υπάρχουν πράγματα που είναι δύσκολο να πω, νομίζω ότι έχετε αρκετούς λόγους να με επικρίνετε» είπε. «Είχαμε πιθανώς μερικές από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες να κερδίσουμε, αλλά δέχτηκα το αποτέλεσμα ως ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Είπα την περασμένη σεζόν ότι ήταν φανταστικό που τερματίσαμε δεύτεροι στην Premier League και δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο από αυτό» πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε την τεχνική ποιότητα για να χτίσουμε το παιχνίδι από πίσω» δήλωσε ο Μουρίνιο. «Οι επιθετικοί μας δεν βρίσκονται στις καλύτερες στιγμές εμπιστοσύνης και σιγουριάς. Ήξερα ότι δεν θα είναι ένα παιχνίδι που θα είχαμε 20 γκολ. Δεν ήταν κακό ή καλό αποτέλεσμα… η Βαλένθια αντέδρασε καλά, αύξησε την έντασή της και εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε» πρόσθεσε.

Ο Μουρίνιο έδειξε έπειτα πόσο μειώθηκαν οι προσδοκίες στον σύλλογο, ο οποίος κυριάρχησε στο αγγλικό ποδόσφαιρο για δύο δεκαετίες με τον Άλεξ Φέργκιουσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε τη Νιούκαστλ πριν το πρωτάθλημα σταματήσει (για το διεθνές διάλειμμα), μετά έχουμε Τσέλσι και Γιουβέντους σε τρεις μέρες. Θα είναι καλό για την ομάδα, αν μπορούμε να νικήσουμε τη Νιουκάστλ» είπε.

Κρίνοντας από τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις της Γιουνάιτεντ, η νίκη επί της 18ης ομάδας της Premier League, η οποία έχει κερδίσει δύο βαθμούς σε επτά παιχνίδια και έχει σημειώσει μόνο τέσσερα γκολ, δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης