Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δύο ποδοσφαιριστές της τιμωρήθηκαν από την UEFA επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τους κανονισμούς για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Οι αμυντικοί Ντάλεϊ Μπλιντ και Φιλ Τζόουνς τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 5.000 ευρώ ο καθένας και ο σύλλογος με 10.000 ευρώ, για παραπτώματα που υπέπεσαν στον τελικό του Europa League εναντίον του Άγιαξ στην Στοκχόλμη, στις 24 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Τζόουνς, ο οποίος σύμφωνα με την UEFA χρησιμοποίησε «προσβλητικές και απειλητικές εκφράσεις προς τον υπεύθυνο του ελέγχου ντόπινγκ», επιβλήθηκε επίσης αποκλεισμός δύο αγωνιστικών κι έτσι θα χάσει τον αγώνα του ευρωπαϊκού Super Cup με την Ρεάλ Μαδρίτης, στις 8 Αυγούστου, και το πρώτο παιχνίδι της φετινής διοργάνωσης του Champions League.

Η UEFA γνωστοποίησε ότι στο περιστατικό με τους Μπλιντ και Τζόουνς παραβιάστηκε ο κανονισμός ο οποίος αναφέρει ότι οι ομάδες είναι υπεύθυνες να διασφαλίσουν πως οι παίκτες που θα επιλεγούν για να υποβληθούν σε ελέγχους ντόπινγκ θα μεταφερθούν άμεσα στον σταθμό ελέγχου, απευθείας από το γήπεδο, με την ολοκλήρωση του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης