Με δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και οκτώ γκολ ξεκίνησε η φάση των «16» του Champions League. Στο Τορίνο Γιουβέντους και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2 αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς εν όψει του αγώνα ρεβάνς στο Λονδίνο, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε 4-0 την Βασιλεία στην Ελβετία.

Στην Ιταλία η «Βέκια Σινιόρα» προηγήθηκε 2-0 με τον Ιγκουαΐν να σκοράρει στο 2ο λεπτό και επτά λεπτά μετά να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από το σημείο του πέναλτι. Ο Χάρι Κέιν μείωσε σε 2-1 στο 35’, ενώ ο Ιγκουαΐν αστόχησε στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η Γιουβέντους. Τελικά το 2-2 διαμόρφωσε στο 72’ ο Έρικσεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελβετία το ματς ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η Σίτι σκόραρε τέσσερις φορές με τους Γκουντογκάν (14′, 53′), Μπερνάρντο Σίλβα (18′) και Αγκουέρο (23′) και με το 4-0 καθάρισε από νωρίς την πρόκριση για την προημιτελική φάση.

Βασιλεία – Μάντσεστερ Σίτι 0-4 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 14′, 53′ Γκουντογκάν, 18′ Μπερνάρντο Σίλβα, 23′ Αγκουέρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες κάρτες: Τζάκα, Ντιέ – Φερναρντίνιο, Γκουντογκάν

Κόκκινες κάρτες:


Βασιλεία:
Βάτσλικ, Λακρουά, Λανγκ, Φράι, Στόκερ (71′ Ατζέτι), Σούχι, Ομπερλέν, Ντιέ, Ελιουνούσι (85′ Μπουά), Ριβέρος, Τζάκα.

Μάντσεστερ Σίτι:
Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Στέρλινγκ (57′ Σανέ), Γκουντογκάν, Αγκουέρο (85′ Ντανίλο), Ντε Μπρόινε (63′ Νταβίντ Σίλβα), Ντελφ, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερναντίνιο, Οταμέντι.

Γιουβέντους – Τότεναμ 2-2 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: 2′, 9′ πεν. Ιγκουαΐν – 35′ Κέιν, 72′ Έρικσεν
45′ έχασε πέναλτι ο Ιγκουαΐν

Κίτρινες κάρτες: Μπενατιά, Ιγκουαΐν, Μπεντανκούρ – Ντέιβις, Οριέ

Κόκκινες κάρτες:


Γιουβέντους:
Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Μπενατιά, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα (66′ Μπεντανκούρ), Πιάνιτς, Μπερναρντέσκι, Ντόουγκλας Κόστα (90′ Ασαμόα), Μάντζουκιτς (76′ Στουράρο), Ιγκουαΐν.

Τότεναμ:
Λορίς, Οριέ, Βερτόνχεν, Ντάβινσον Σάντσες, Μπεν Ντέιβις, Μουσά Ντεμπελέ, Ντάιερ, Ντέλε Άλι (84′ Σον), Λαμέλα (89′ Λούκας), Έρικσεν (90′ Γουανιάμα), Κέιν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης