Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι άναψε, από τις αρχές του Φθινοπώρου, το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση των επαφών για την πώληση της Μίλαν σε κινέζους επενδυτές, αλλά από τότε προέκυψαν πολλά προβλήματα και η εξαγορά της Μίλαν πήρε αρκετές αναβολές. Η συμφωνία τελικά με την εταιρία «Sino Europe» πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα ή αύριο!

Ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρίας, Λι Γιονγκχόνγκ, έφθασε χθες στο Μιλάνο, με το προσωπικό του τζετ να προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Mαλπένσα με απευθείας πτήση από το Χονγκ Κονγκ. Στην ιταλική πόλη αναμένεται να φτάσουν σήμερα έντεκα ακόμα μέλη της νέας μετοχικής σύνθεσης, συμπεριλαμβανομένου του γενικού διευθυντή της εταιρίας και μελλοντικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ιταλικού συλλόγου, Λου Μπο, όπως και του επιχειρηματία, Ρένσουο Ξου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, δεν μένει τίποτε άλλο πλέον από τις υπογραφές, αφού πρώτα υπάρξει η τελική συμφωνία με τον Μπερλουσκόνι. Στη συνέχεια, θα πρέπει αρχικά να δοθεί η έγκριση μεταφοράς του τελικού ποσού για την εξαγορά των μετοχών από τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ενώ οι δύο πλευρές θα βάλουν τις υπογραφές για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της διάσημης ιταλικής ομάδας.

Ο Μπερλουσκόνι, πρόεδρος της ιταλικής εταιρίας, «Fininvest», η οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Μίλαν, έχει στα χέρια, εδώ και μήνες, την επίσημη πρόταση Κινέζων επιχειρηματιών, είχε εξοργιστεί με τις καθυστερήσεις, αλλά τελικά αποφάσισε να δώσει ακόμη μία ευκαιρία στην ασιατική εταιρία. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία για την αγορά των «ροσονέρι» αφορά ποσό ύψους 750 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που έχει και που το 2015 έφτανε στα 188.5 εκατ. δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης