Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Το όνομά του το πήρε από τον Ρόναλντ Ουίλσον Ρήγκαν. Βλέπετε, ο πατέρας του έτρεφε μεγάλο σεβασμό στον 40ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι αποφάσισε το δεύτερο παιδί της τετραμελούς οικογένειας του να το ονομάσει Ρονάλντο, από το μικρό όνομά του Αμερικανού ηθοποιού, ο οποίος κάθισε στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου από το 1981 έως το 1989.

O Kριστιάνο όταν άρχισε να κλωτσάει το τόπιΤα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Ρήγκαν, έχοντας Αλτσχάιμερ, τα πέρασε απομονωμένος.

Ο αστέρας της Ρεάλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, περί ου ο λόγος, μπορεί να μην έχει προσβληθεί από τη συγκεκριμένη νόσο αλλά έχει το κύριο σύμπτωμά της: ξεχνάει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεχνάει ότι ο πατέρας του, κηπουρός, στο επάγγελμα ήταν μέθυσος και η μητέρα του δούλευε ως καθαρίστρια, ώστε να φροντίζει την οικογένειά της.

Ξεχνάει τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, που κλώτσησε για πρώτη φορά μπάλα στο Σάντο Αντόνιο, σε μια φτωχική γειτονιά του Φουντσάλ, στο νησί του Ατλαντικού Μαδέρα της Πορτογαλίας. 

Κι ενώ η ζωή του εξελίχθηκε σε παραμύθι και σήμερα κολυμπάει στα εκατομμύρια, νιώθει δυσαρεστημένος και γι΄αυτό ευθύνεται ο υπέρμετρος εγωισμός του.
Πως ήταν και πως έγινε
Δεν μπορεί να… χωνέψει πως μετά απ’ αυτόν δεν έσπασε το «καλούπι».

Δεν μπορεί να δεχτεί ότι βγαίνουν και άλλοι ποδοσφαιριστές ταλαντούχοι που πληρώνονται με πακτωλό εκατομμυρίων και τον… απειλούν, με τον Νεϊμάρ να είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Έτσι έχοντας υποχωρήσει στην πέμπτη θέση των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών έχει… ξενερώσει, γεγονός που έχει άμεσο αγωνιστικό αντίκτυπο στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία απολαμβάνει τιμές βασιλιά.

Έτσι από εκεί που η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν πέρυσι… πετούσε φέτος παραπαίει, έχοντας μείνει εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος, κι έχοντας υποστεί έναν αποκλεισμό-σοκ στο ισπανικό Κύπελλο από τη Λεγανιές του Δημήτρη Σιόβα.

Φυσικά δεν λέμε ότι για την πτώση της «βασίλισσας» ευθύνεται αποκλειστικά ο Πορτογάλος, ωστόσο Ο... ξενερωμένος Ρονάλντο σπρώχνει τον Ζιντάν στην έξοδοόταν το πρώτο σου βιολί είναι ξεκούρδιστό τότε η ορχήστρα σου θα… φαλτσάρει.

Ανοίγουμε παρένθεση και μιας και αναφερθήκαμε στον Ζιντάν, κατά πως φαίνεται, ο Γάλλος προπονητής θα πληρώσει τα… σπασμένα για την αγωνιστική πτώση του «CR7».

Η κλεψύδρα της υπομονής των διοικούντων τη Ρεάλ προς το πρόσωπό του δείχνει να αδειάζει, καθώς η ομάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Έτσι βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου και γι’ αυτό ευθύνεται (και) ο Πορτογάλος αστέρας, καθώς όταν σκόραρε κατά ριπάς τα λάθη του κρύβονταν κάτω από το χαλί ενώ τώρα βγάζουν μάτια, με αποτέλεσμα ο «Ζιζού» να… φλερτάρει με την απόλυση.

Επανερχόμαστε όμως στον Κριστιάνο Ρονάλντο, επιχειρώντας να δούμε πως έφτασε να αισθάνεται… έκπτωτος βασιλιάς στη Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία επιθυμεί να αποχωρήσει. Και όπως όλα δείχνουν το προσεχές καλοκαίρι αυτό να συμβεί.

Ρονάλντο και Πέρεθ σε παλιές ευτυχισμένες στιγμέςΟ «CR7» τα… έχει με τον Φλορεντίνο Πέρεθ καθώς θεωρεί πως έχει αθετήσει την υπόσχεσή του να του κάνει αύξηση αποδοχών.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος των Μαδριλένων είχε δεσμευτεί μετά τον τελικό του Champions League στο Κάρντιφ πριν λίγους μήνες πως θα του προσφέρει νέο συμβόλαιο.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν τα πρώτα σύννεφα στη σχέση του αστέρα της Ρεάλ με τον διοικητικό ηγέτη των «μερένχες».

Η οργή του Κριστιάνο έγινε μεγαλύτερη όταν το καλοκαίρι ο Πέρεθ προσπάθησε να αποκτήσει τον Κιλιάν Εμπαπέ από την Μονακό, προσφέροντας στους Γάλλους 140.000.000 ευρώ και τη δυνατότητα να παραμείνει ο 18χρονος επιθετικός στο Μόντε Κάρλο για μία σεζόν δανεικός.

Ο Πορτογάλος το εξέλαβε ως έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο του, αφού θεώρησε, μετά τα όσα κατέκτησε η ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πως η Ρεάλ έψαχνε διάδοχο για τη… βιτρίνα.
Δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο Μέσι και ο Νεϊμάρ παίρνουν πιο πολλά χρήματα από τον ίδιο
Το γλυκό έδεσε όταν λίγες ημέρες νωρίτερα «διέρρευσαν» δημοσιεύματα και για τον Νεϊμάρ, γεγονός που έκανε έξαλλο τον CR7 και κάπως έτσι έφτασε στο σημείο να ζητήσει μεταγραφή.

Τελικά παρέμεινε στην Μαδρίτη, αν και δυσαρεστημένος, θέτοντας ξανά θέμα νέας ανανέωσης του συμβολαίου του με μεγαλύτερες αποδοχές, όμως δεν τα βρήκαν με τον Πέρεθ και το θέμα έμεινε εκεί.

Έτσι φτάνουμε στο σήμερα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ξενερωμένος, σκοράρει με το… σταγονόμετρο, για τα δικά του δεδομένα, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να έχει βγει εκτός των δύο βασικών της στόχων, με το Τσάμπιονς Λιγκ να αποτελεί τη μοναδική της σανίδα σωτηρίας για να σώσει τη χρονιά.

Για να προχωρήσει πάντως στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της φιλόδοξης Παρί Σεν Ζερμέν των Νεϊμάρ και Εμπαπέ.

Εκεί ο «CR7» θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι στα 33 του δεν έχει φάει τα ποδοσφαιρικά ψωμιά του και ότι παραμένει ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής.
Λέτε να σμίξουν ξανά Ρονάλντο και Μουρίνιο;
Πάντως το γεγονός ότι Νεϊμάρ υπέγραψε στην Παρί με αποδοχές 35.000.000 ευρώ το χρόνο (χωρίς τα μπόνους), ενώ ο Λιονέλ Μέσι στη νέα συμφωνία με την Μπαρτσελόνα θα έχει να λαμβάνει 40.000.000 ευρώ, όπως προαναφέραμε, το φέρει βαρέως ο Πορτογάλος διεθνής, ο οποίος αμείβεται με μόλις… 21.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Έτσι από τη νέα χρονιά, πιθανολογείται, ότι θα επιστρέψει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου προπονητής είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Βέβαια, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει η συνύπαρξή τους στο ρόστερ μετά τη ρήξη στις σχέσεις τους από την εποχή της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Special One» ο ένας, καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου ο άλλος (σ.σ.: έτσι χαρακτήρισε τον εαυτό του αμέσως μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας), το μείγμα είναι εκρηκτικό, δεν συμφωνείτε;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης