O νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας,  Ζουλιέν Λοπετέγκι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα την Τρίτη η «βασίλισσα».
O εκλέκτορας των «φούριας ρόχας», o oποίος θα δεσμευτεί με τριετές συμβόλαιο με τους «μερένχες», θ` αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποχρεώσεων της εθνικής του ομάδας στο Μουντιάλ της Ρωσίας.
Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, για τον οποίο έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια ο Ζιντεντίν Ζιντάν, δεν ήταν ανάμεσα στους προπονητές που είχαν ακουστεί για τον πάγκο της Ρεάλ και γι’αυτό η πρόσληψή του προκάλεσε έκπληξη.
Ο 51χρονος Βάσκος τεχνικός βρίσκεται στο «τιμόνι» της εθνικής Ισπανίας από τον Ιούλιο του 2016. Κατά το παρελθόν είχε βρεθεί στις εθνικές ομάδες κάτω των 19, κάτω των 20 και κάτω των 21 ετών της χώρας.
Οδήγησε το 2012 την εθνική Ισπανίας κάτω των 19 ετών στον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Εσθονίας, ενώ την επόμενη χρονιά υπό την τεχνική καθοδήγησή του οι «φούριας ρόχας» στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών στην Ελβετία.
Ο Λοπετέγκι πάντως δεν είναι άγνωστος στον οργανισμό της Ρεάλ, αφού το 2008-2009 ήταν ο προπονητής της Ρεάλ Καστίγια, της δεύτερης ομάδας του συλλόγου
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι πριν από λίγο καιρό υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας διάρκειας έως το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης