Η Εθνική επικράτησε 4-0 του Γιβραλτάρ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο τελευταίο της παιχνίδι για την όγδοο προκριματικό όμιλο και πλέον θα διεκδικήσει στα μπαράζ την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Τα γκολ πέτυχαν οι Τοροσίδης (32’), Μήτρογλου (61’, 65’) και Γιαννιώτας (78’).

Το όνομα του αντιπάλου της «γαλανόλευκης» θα γίνει γνωστό στην κλήρωση της προσεχούς Τρίτης (17/10), ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 9 έως και 14 Νοεμβρίου. Στην κλήρωση η Ελλάδα θα μπει ως ανίσχυρη και θα κοντραριστεί με μία εκ των ισχυρών. Αναλυτικά τα γκρουπ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυροί: Ελβετία, Ιταλία, Κροατία, Δανία.

Ανίσχυροι: Ελλάδα,
Σουηδία, Βόρειος Ιρλανδία, Ιρλανδία.

Ο αγώνας

Η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε σπατάλησε μισή ώρα με φλύαρη υπεροχή, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πίεζε στο μισό γήπεδο με διπλή ζώνη άμυνας και έδειξε να δυσκολεύεται στην κυκλοφορία της μπάλας. Το πρώτο ημίωρο πέρασε με την Ελλάδα να απειλεί στο 15’ με την άστοχη κεφαλιά του Σταφυλίδη, στο 21’ με το σουτ του Φορτούνη και επτά λεπτά μετά με το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τοροσίδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ αξιοποιώντας τη σέντρα του Ζέκα. Από εκεί και πέρα, τα πόδια των διεθνών «λύθηκαν» και όλα πήραν το δρόμο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μήτρογλου «πυροβόλησε» δις στο 61΄ και το 63΄, από ασίστ των Μάνταλου και Τοροσίδη, ο Γιαννιώτας έγραψε το 4-0 στο 78΄ από γύρισμα του Σταφυλίδη και οι περίπου 13.000 φίλοι της Εθνικής έφυγαν από το Φάληρο για τα σπίτια τους απολύτως ικανοποιημένοι!

Μελανό σημείο του αγώνα ήταν το περιστατικό στο 74ο λεπτό. Στις εξέδρες δημιουργήθηκε ένταση και για άγνωστο λόγο οπαδοί πήδηξαν τα πλεξιγκλάς από τη θύρα 7 και βρέθηκαν στη διπλανή εξέδρα, όπου επιτέθηκαν σε ένα άτομο. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος πήδηξε στο ταρτάν για να γλιτώσει. Αμέσως μετά ακολούθησαν συνθήματα εναντίον του Παναθηναϊκού από συγκεκριμένη μερίδα κόσμου, ενώ το υπόλοιπο γήπεδο αποδοκίμασε!

Ελλάδα – Γιβραλτάρ 4-0 (ΣΚΑΪ, Cosmote Sport 1)

Γκολ: 32′ Τοροσίδης, 61′, 65′ Μήτρογλου, 78′ Γιαννιώτας

Κίτρινες κάρτες:

Κόκκινες κάρτες:


Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε):
Καρνέζης, Τοροσίδης (68′ Μανιάτης), Παπασταθόπουλος (68′ Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Σταφυλίδης, Ζέκα, Ταχτσίδης, Χριστοδουλόπουλος (74′ Γιαννιώτας), Φορτούνης, Μάνταλος, Μήτρογλου.

Γιβραλτάρ (Τζεφ Γουντ):
Ιμπραχίμ, Γκαρσία, Τσιπολίνα, Μπαρνέτ, Ολιβέρο, Γουόλκερ, Μπάρντον, Ενράντες, Πονς (72′ Γκουίλινγκ), Κουμπς (78′ Ρουίζ), Λόπες (62′ Γιόμ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης