Στο Τάμπερε δοκιμάζεται απόψε (21.45 – Cosmote Sport 1, Epsilon) η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, για την 4η αγωνιστική της League C του Nations League.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, λίγες ημέρες μετά τη δύσκολη νίκη (1-0) επί της Ουγγαρίας, θα προσπαθήσει απέναντι στη Φινλανδία να πάρει το τρίποντο στην προσπάθεια που καταβάλλει για την πρώτη θέση στο 2ο όμιλο της League C.
Το σκανδιναβικό εθνικό συγκρότημα οδηγεί την κούρσα στο γκρουπ, έχοντας τρεις νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) και τον ίδιο σκόρερ (Πούκι).
Οι δύο επιτυχίες των Φινλανδών σημειώθηκαν στην έδρα τους (Ουγγαρία, Εσθονία) και η άλλη την περασμένη Παρασκευή (12/10) στο Ταλίν, απέναντι στη θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, οπότε θα μπορούσε να λεχθεί πως και για το σύνολο του Μάρκου Κάνερβα το αληθινό «crash test» είναι τα παιχνίδια με την Ελλάδα.
Αναφορικά με την Εθνική Ελλάδας, το ταξίδι στο Τάμπερε δεν έκανε ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος τραυματίστηκε απέναντι στην Ουγγαρία και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Τζιόλη.
Η νίκη επί των Μαγυάρων τόνωσε τη ψυχολογία των διεθνών μας, τους αποφόρτισε αρκετά από την πίεση που είχαν για τη νίκη και θα τους επιτρέψει να δουν με πιο καθαρό μυαλό την επικείμενη αναμέτρηση.
Το ζητούμενο σε αυτήν, είναι η αποφυγή της ήττας, προκειμένου να παραμείνει, στη χειρότερη για την ομάδα του Σκίμπε περίπτωση, η υφιστάμενη διαφορά, ενόψει του εντός έδρας παιχνιδιού με τη Φινλανδία, στις 15 Νοεμβρίου.
Η ενδεκάδα δεν αναμένεται να έχει αλλαγές συγκριτικά με εκείνη της περασμένης Παρασκευής, καθώς ο Τζιόλης θα διατηρήσει τη θέση του.
Από εκεί και ύστερα θα ξεκινήσουν οι Μπάρκας, Μπακάκης, Μάνταλος, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου, Πέλκας και Μπακασέτας, με μια πιθανότητα για τον Χριστοδουλόπουλο, αν ο προπονητής του κρίνει πως βρίσκεται στην κατάσταση που πρέπει.
Η «γαλανόλευκη» παράδοση με τη Φινλανδία
Ευνοϊκή για την Εθνική ομάδα είναι η παράδοση στις αναμετρήσεις της με τη Φινλανδία, καθώς από το 1966 και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1968 που πρωτοσυναντήθηκαν, σε σύνολο 14 αγώνων η Ελλάδα μετρά 7 νίκες, οι Φιλανδοί 4, ενώ τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.
Η ευρύτερη σε σκορ νίκη της Εθνικής ήταν το εντυπωσιακό 8-1 στις 11 Οκτωβρίου 1978 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, για τα προκριματικά του τότε Κυπέλλου Εθνών, το 1980. Αντίστοιχα, η βαρύτερη ήττα της ελληνικής ομάδας ήταν αυτη με 5-1 σκορ που καταγράφηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2001 στο Ελσίνκι, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002. Τα τέρματα είναι 26-18 υπέρ της Ελλάδας.


Η βαθμολογία του ομίλου (σε 3 αγώνες):
Θ. ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ ΒΑΘΜΟΙ

1. Φινλανδία 3-0 9
2. Ελλάδα 3-2 6
3. Ουγγαρία 2-3 3
4. Εσθονία 0-3 0

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης