Με αντίπαλο το Μαυροβούνιο αρχίζει την Τετάρτη (15/8) η προσπάθεια της εθνικής βόλεϊ γυναικών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με μεγάλο στόχο την πρόκριση στην τελική φάση. Η εναρκτήρια αναμέτρηση, όπως και τα υπόλοιπα εντός έδρας μας των προκριματικών, θα γίνουν στο κλειστό της Νέας Ιωνίας Βόλου και με την ευκαιρία αυτή παρατέθηκε το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Βόλου, παρουσία του αντιδημάρχου Ανδρέα Ζέρβα, του διευθυντή της ΕΟΠΕ Περικλή Μπακοδήμου, του ομοσπονδιακού προπονητή Γκιγιέρμο Ναράνχο και της αρχηγού της εθνικής Στέλλας Χριστοδούλου.

Ο Περικλής Μπακοδήμος, που πήρε πρώτος το λόγο, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο στόχος που θέσαμε εξαρχής είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια στην Πορταριά, πριν τρεις μήνες, και θα τελειώσουμε τώρα στον Βόλο. Ο Δήμος Βόλου υποστήριξε από την αρχή την διοργάνωση και την Εθνική ομάδα, όπως επίσης και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία όρισε τα παιχνίδια σε μία δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο για την Ελλάδα και είμαστε υποχρεωμένοι σε μία θρησκευτική γιορτή να δώσουμε έναν κρίσιμο αγώνα. Οργανωτικά θα είμαστε πανέτοιμοι, ενώ τους αγώνες θα τους μεταδώσει και η ΕΡΤ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τον κόσμο και τον περιμένουμε να έρθει και να στηρίξει στην εθνική μας ομάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιδήμαρχος Βόλου, Ανδρέας Ζέρβας, δήλωσε: «Η πόλη μας έχει τις δυνατότητες, τις υποδομές και την διάθεση να φιλοξενήσει Εθνικές ομάδες, ούτως ώστε να κάνουν την προετοιμασία τους. Ο Δήμος Βόλου και όλες οι υπηρεσίες πρόσφεραν ό,τι μπορούσαν. Σε συνομιλία που είχα με την αρχηγό της Εθνικής, όλες οι αθλήτριες νιώθουν έτοιμες και έχουν προετοιμαστεί στο 100%. Για τον κόσμο της πόλης η εμπειρία των αγώνων θα είναι πρωτόγνωρη και θα ζήσουν στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να δώσει».

Η Στέλλα Χριστοδούλου, αφού ευχαρίστησε το Δήμο Βόλου για τη βοήθειά του σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, τόνισε: «Είμαστε όλες έτοιμες και τρεις μήνες τώρα έχουμε προετοιμαστεί πολύ σκληρά. Καλούμε όλο τον κόσμο της πόλης να δώσει τον παλμό στο γήπεδο με την φωνή του και εμείς από την πλευρά μας θα προσφέρουμε όμορφο βόλεϊ για να τους ευχαριστήσουμε για την στήριξη. Έχουμε εστιάσει περισσότερο στο Μαυροβούνιο και έχουμε παρακολουθήσει βίντεο. Εμείς όμως είμαστε συγκεντρωμένες στις προπονήσεις που είναι υψηλού επιπέδου. Ο στόχος της Ομοσπονδίας ήταν ξεκάθαρος και δουλεύουμε για να τον πραγματοποιήσουμε».

Από την πλευρά του, ο Γκιγιέρμο Ναράνχο υπογράμμισε: «Γνωρίζουμε το Μαυροβούνιο και την Ουκρανία και έχουμε λίγες πληροφορίες για τη Νορβηγία. Κάθε ομάδα είναι δυνατή και πρέπει πάντα να τις αντιμετωπίζεις σαν να είναι οι καλύτερες του κόσμου. Η Ουκρανία έχει εμπειρία, το Μαυροβούνιο αθλήτριες που παίζουν σε δυνατά πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Έχουμε δει βίντεο, προπονούμαστε σκληρά και θεωρώ ότι θα πετύχουμε την πρόκριση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης