Όλα είναι έτοιμα στην Αλεξανδρούπολη για τον εναρκτήριο αγώνα της εθνικής βόλεϊ των ανδρών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με αντίπαλο το Λουξεμβούργο (15/8, 21:30). Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης η συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Βαταμίδης, ο ταμίας της ΕΟΠΕ, Τάκης Καβαλιεράκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Γκοτσίδης, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ανδρεόπουλος και ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Γιώργος Πετρέας, ο οποίος χαρακτήρισε υποχρέωση των ίδιων και των συμπαικτών του να πάρουν την πρόκριση για την τελική φάση.

Πρώτος πήρε το λόγο ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Βαταμίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Την Τετάρτη ξεκινάει μία μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την αρχή του καλοκαιριού για να προκριθεί η Εθνική στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Από την πλευρά μας έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την ομάδα για να μην της λείψει τίποτα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στο γήπεδο, αλλά όλα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Η καρδιά του βόλεϊ χτυπάει στην Αλεξανδρούπολη και καλώ όλο τον κόσμο της πόλης και της περιφέρειας να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκ μέρους της ομοσπονδίας, ο ταμίας Τάκης Καβαλιεράκης τόνισε: «Ευχαριστούμε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για τη μεγάλη βοήθεια που μας προσέφερε. Αν δεν υπήρχε αυτή η βοήθεια, δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε ως Ομοσπονδία να αντεπεξέλθουμε. Κάνω κάλεσμα στον κόσμο της Αλεξανδρούπολης να έρθουν στο κλειστό γυμναστήριο να θαυμάσουν τα αστέρια του ελληνικού βόλεϊ στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Γκοτσίδης, υπογράμμισε: «Για εμάς τους Αλεξανδρουπολίτες, η πόλη μας είναι το βόλεϊ και το βόλεϊ η Αλεξανδρούπολη. Η αγάπη του κόσμου για το άθλημα είναι μεγάλη και κρατάει δεκαετίες. Με την ίδια θέρμη είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την Ελλάδα στα δύο αυτά παιχνίδια. Δώσαμε ό,τι ήταν δυνατό για να γίνει μία ολοκληρωμένη προετοιμασία και εύχομαι να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να βρίσκονται στο γήπεδο, παρά την δύσκολη ημέρα».

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για τη βοήθεια που πρόσφερε στην εθνική ομάδα, επισημαίνοντας ότι «… για μία ακόμη φορά αποδεικνύουν έμπρακτα πόσο πολύ αγαπούν το άθλημα και την εθνική ομάδα. Οι συνθήκες που βρήκαμε εδώ ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε, ήταν αυτό που είχαμε στο μυαλό μας και έγινε πράξη. Είμαι σίγουρος ότι κατά την διάρκεια των αγώνων θα έχουμε την υποστήριξη του κόσμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για το αγωνιστικό κομμάτι, ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο με συνεχόμενα ταξίδια και αγώνες και θα πρέπει να το χειριστούμε καλά όλο αυτό το διάστημα. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε δυνατά στο τουρνουά με αντίπαλο το Λουξεμβούργο και να πάρουμε την πρόκριση στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Ο Ανδρεόπουλος δεν απέφυγε να απαντήσει, μετά από σχετική ερώτηση, για την παραίτηση που υπέβαλε προ δύο εβδομάδων μετά τα φιλικά με τη Λευκορωσία. «Αισθάνθηκα μία περίοδο ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως εγώ ήθελα. Άρα έπρεπε να κάνω κάτι. Έπρεπε να πάρω μία δύσκολη απόφαση και την πήρα για το καλό της εθνικής. Την άποψή μου κατάφεραν να την αλλάξουν οι αθλητές μου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο αυτό που έκανα, ξέρω όμως ότι λειτούργησε. Στη συνείδηση και το μυαλό όλων πρέπει να υπάρχει η εθνική ομάδα. Έχω 18 αθλητές τους οποίους εμπιστεύομαι και μέχρι την τελευταία στιγμή τους προπονώ για να μπορέσω να τους έχω όλους στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε με μεγάλη δυσκολία τι χρειάζεται η ομάδα».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Γιώργος Πετρέας, επισήμανε: «Ξεκινάει ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο, αρχής γενομένης από αύριο με το Λουξεμβούργο. Το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι ανυπομονησία. Είμαι από τα παιδιά που ήταν το 2009 στο τελευταίο Ευρωπαϊκό της Εθνικής και ξέρω πόσο μας έχει λείψει όλα αυτά τα χρόνια. Ευελπιστώ να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, τους έχουμε ανάγκη στο γήπεδο για να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο για την Ελλάδα».

Σε ερώτηση για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, ο Πετρέας είπε: «Πολλά πράγματα έγιναν, κάποια πράγματα όμως που γράφτηκαν δεν έγιναν. Αυτό που πιστεύω είναι ότι, ανεξαρτήτως τι έγινε, το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Ίσως εκείνο το βράδυ καταλάβαμε τι σημαίνει εθνική και ανοίξαμε όλοι τις καρδιές μας. Το αποτέλεσμα είναι ότι το κλίμα τώρα μεταξύ μας είναι καλύτερο από πριν. Δεν ξέρω αν ήταν ο κατάλληλος τρόπος, ωστόσο λειτούργησε. Θα μπούμε όλοι στο γήπεδο και θα παίξουμε για την Ελλάδα. Με εξαίρεση κάποιες απουσίες λόγω τραυματισμών, στην Εθνική βρίσκεται η “αφρόκρεμα” του ελληνικού βόλεϊ. Το επίπεδο και στις προπονήσεις είναι πολύ ανεβασμένο και τα παιδιά που αγωνίζονται εξωτερικό τους έχει βοηθήσει να δείξουν ακόμα περισσότερο το ταλέντο τους. Δεν θέλω να μείνω σε πράγματα που έγιναν ή που δεν έγιναν. Οι δικαιολογίες πρέπει να μείνουν απ’έξω. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε την πρόκριση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης