Τη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο (SLBM), που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, καταδίκασε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε χαρακτήρισε την εκτόξευση ως «σοβαρή απειλή» για την εθνική ασφάλεια της χώρας του, κάνοντας επίσης λόγο για «ασυγχώρητη ενέργεια». Παράλληλα, τόνισε ότι η Ιαπωνία διαμαρτυρήθηκε για το θέμα μέσω της διπλωματικής οδού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι μετά την τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα συμφώνησαν στην υιοθέτηση κοινής στάσης προκειμένου να παροτρύνουν τη Βόρεια Κορέα να μην υιοθετεί προκλητική συμπεριφορά, αλλά και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τη Βόρεια Κορέα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση από προκλητικές ενέργειες, αλλά και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα. Της δήλωσης αυτής προηγήθηκε τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, των τριών χωρών.

Ωστόσο, το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε στην αγγλόφωνη έκδοσή του ότι η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντίδραση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιεί η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης