Στη δεύτερη αγωνιστική περνάει το Basketball Champions League με τους δύο «Δικεφάλους» να αναζητούν την πρώτη τους νίκη και τον Προμηθέα το 2/2. Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ αγωνίζονται σήμερα Τρίτη (16/10) στις 19:30 κόντρα στη Νίμπουρκ εκτός και τη Βόννη εντός έδρας αντίστοιχα. Η ομάδα της Πάτρας από την πλευρά της περιμένει την Τετάρτη (17/10, 19:30) την Ολίμπια Λουμπλιάνας στο «Δ. Τόφαλος».

Τη νίκη με την οποία θα καλύψει σε ένα βαθμό την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ θέλει να σημειώσει η ΑΕΚ στην Τσεχία κόντρα στη Νίμπουρκ το «εμπόδιο» της οποίας ξεπέρασε πέρσι στους «16» της διοργάνωσης και στον δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου. Η Ένωση είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ με 88-98 όμως πέρασε με 93-82 από την Τσεχία με το τρίποντο του Κέβιν Πάντερ στα 2,8΄΄από τα 7,5 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είχε 11 πόντους με 3/3 τρίποντα: «Την ξέρουμε όσοι ήμαστε από πέρυσι στην ΑΕΚ. Είναι μια ομάδα που ανεβάζει πολύ το ρυθμό στην έδρα της. Θέλει πίεση. Να μην μπούμε στο ρυθμό της, αλλά να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να είμαστε και στα 40 λεπτά συγκεντρωμένοι για να τα καταφέρουμε» δήλωσε ο διεθνής γκαρντ.

Σχολιάζοντας συνολικά τις προοπτικές της ΑΕΚ στη φετινή διοργάνωση, ο Λαρεντζάκης είπε: «Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες, γιατί η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη. Πήραμε δύο τίτλους κι αυτό είναι πολύ δύσκολο να ξανασυμβεί, κακά τα ψέματα. Έχουμε μπει σε μια διαδικασία να συγκρίνουμε συνεχώς την περσινή ομάδα με τη φετινή κι αυτό δεν είναι το καλύτερο. Φέτος η ομάδα είναι καινούρια, με νέους παίκτες και νέο προπονητή. Ξεκινάμε από το μηδέν πάλι. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πιστεύω στο τέλος της χρονιάς ο απολογισμός να είναι θετικός».

Προερχόμενος από τις ήττες στις έδρες της Βενέτσια για το BCL και της ΑΕΚ για την Betshop Basket League, ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες επιστρέφοντας παράλληλα και στην έδρα του. Σε ένα εξ ορισμού ξεχωριστό παιχνίδι αφού θα είναι το 400ό της ιστορίας του στην Ευρώπη, ο Δικέφαλος του Βορρά υποδέχεται τη γερμανική Βόννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου που δεν υπολογίζει στον Τζαμάλ Τζόουνς και τον Ντάριους Γκάρετ που ήταν απόντες και από το παιχνίδι του Σαββάτου με την ΑΕΚ, είπε για την αντίπαλο της ομάδας του: «Έχει χαρακτηριστικά γερμανικής ομάδας. Παίζει πολύ σκληρά, με μεγάλη ενέργεια, της αρέσει να πηγαίνει σε υψηλό ρυθμό παιχνιδιού. Το παιχνίδι είναι στο γήπεδο μας, χρειαζόμαστε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη εντός έδρας και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε» και τόνισε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να το κερδίσουμε».

Οι δύο διαδοχικές ήττες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος του ΠΑΟΚ, όπως είπε ο Ουίλ Χάτσερ: «Μας δίνει ένα κίνητρο το ότι έχουμε δύο ήττες στη σειρά. Το παιχνίδι αυτό είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την καλή εικόνα μας και να επιστρέψουμε στις νίκες».

Ιστορικό μπορεί να χαρακτηριστεί και το παιχνίδι που θα δώσει την Τετάρτη ο Προμηθέας υποδεχόμενος την Ολίμπια Λουμπλιάνας. Θα είναι το πρώτο που θα δώσει στην Πάτρα σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά άρχισε εντυπωσιακά αυτή τη διαδρομή με την εκτός έδρας επικράτηση της επί της Οστάνδης και απέναντι της πια μια από τις ιστορικές δυνάμεις του σλοβένικου μπάσκετ με μακριά ιστορία αναμετρήσεων με ελληνικές ομάδες.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης