Μετά τη διακοπή των γιορτών, το Basketball Champions League συνεχίζεται με τη 10η αγωνιστική που θα κρίνει πολλά για τις ελληνικές ομάδες της διοργάνωσης. Την αρχή κάνουν σήμερα (9/1) ΠΑΟΚ και Άρης παίζοντας στις 19:30 με την Ορλαντίνα στη Θεσσαλονίκη ο Δικέφαλος του Βορρά και στις 21:30 με τη Ναντέρ στη Γαλλία οι «κίτρινοι». Η ΑΕΚ θα κλείσει το διήμερο αγωνιζόμενη την Τετάρτη (10/1) στις 19:00 στην Τουρκία απέναντι στην Μπάνβιτ.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού για την 11η αγωνιστική της Basket League και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Ορλαντίνα στο πρώτο από τα δύο στη σειρά εντός έδρας παιχνίδια για τα οποία η νίκη είναι επιβεβλημένη για την ελληνική ομάδα. Θα ακολουθήσει αυτό της μεθεπόμενης Τρίτης (16/1) κόντρα στη Σαλόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε σήμερα για τον αγώνα με τους Ιταλούς: «Είναι πολύ ιδιόρρυθμη ομάδα. Έχει κάνει κάποιες μεγάλες νίκες με Γκαζιαντέπ και Βέντσπιλς, αλλά από τη άλλη έχει κάνει και μεγάλες ήττες. Αγωνιστικά, έχει αλλάξει έναν Αμερικανό. Επειδή έχουν κι αυτοί πολλούς νέους παίκτες, δεν έχουν ισορροπία και η απόδοση τους, διαφέρει από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος παραδέχτηκε από την πλευρά του: «Το παιχνίδι, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Θα παίξουμε από την αρχή, για να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε με τις ελπίδες που έχουμε. Είναι ένας τελικός. Με νίκη έχουμε πιθανότητες και μετά παίζουμε άλλον έναν τελικό στην έδρα μας».

Στη Γαλλία βρίσκεται ο Άρης ενόψει του αγώνα του με τη Ναντέρ και προερχόμενος από τις δύο διαδοχικές νίκες στη Basket League επί των Τρικάλων BC Aries και του Πανιωνίου Βίκος Cola, που βελτίωσαν την ψυχολογία αλλά και τη βαθμολογική του θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια του, ο Άρης θα έχει για πρώτη φορά διαθέσιμο τον Ιβάν Μάρας που έκανε ντεμπούτο με τα κίτρινα του περασμένο Σάββατο στη Νέα Σμύρνη. Ο Μαυροβούνιος σέντερ είπε για τον αγώνα του BCL: «Η Ναντέρ είναι ομάδα που παίζει επιθετικό μπάσκετ και χρησιμοποιεί πολύ το τρίποντο. Πολλές φορές δείχνει να είναι… τρελός ο τρόπος, με τον οποίο το κάνουν οι παίκτες της και για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, θα πρέπει να σταματήσουμε το transition παιχνίδι τους και τα τρίποντά τους».

Ο Μάρας συνέχισε λέγοντας για τους Γάλλους: «Είναι επιθετικοί και στην άμυνα, γι΄ αυτό θα πρέπει να μην χάσουμε τη συγκέντρωσή μας, να μην κάνουμε λάθη και να μην χάσουμε μπάλες, γιατί αυτό χρησιμοποιούν για να μπορούν να τρέχουν στο ανοικτό γήπεδο. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ, για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Αγωνιστικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν υπολογίζει στον Γιάννη Αθηναίου που λόγω του προβλήματος του στη μέση, δεν ακολούθησε την αποστολή.

Η ΑΕΚ θα κλείσει το διήμερο παίζοντας την Τετάρτη στην Τουρκία. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μπορεί να αλλάξει συνολικά τις προοπτικές της «Ένωσης» στη διοργάνωση. Αυτό γιατί είναι 3η στον 3ο όμιλο με απολογισμό 5-4 αλλά ισοβαθμώντας με τρεις ομάδες (Εστουδιάντες, Βενέτσια, Στρασμπούρ) ενώ η αντίπαλος της μοιράζεται την κορυφή με την Μπαϊρόιτ με ρεκόρ 6-3 σε έναν εξαιρετικά αμφίρροπο όμιλο.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης