Με επετειακή φανέλα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1968 θα αγωνιστεί η ΑΕΚ στην αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής στην Α1 με τον ΠΑΟΚ, το απόγευμα της Τετάρτης (11/4).

Αν και στις 11 Απριλίου 2000 η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα, στον τελικό με την Κίντερ Μπολόνια, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα θα εμφανιστούν με επετειακή φανέλα για το… θαύμα του 1968 απέναντι στη Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο. Η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει το γιατί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμπληρώνονται σήμερα 18 χρόνια από την ημέρα, που η ΑΕΚ έγινε… Βασίλισσα Ξανά με την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα στον Τελικό με την περίφημη Κίντερ Μπολόνια. Η οικογένεια της ΑΕΚ τιμά τους αθλητές της Λωζάννης και δεν τους ξεχνά.

Όμως, η εφετινή χρονιά είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στην επέτειο του έπους του ’68. Για το λόγο αυτό οι παίκτες της «Βασίλισσας» θα φορέσουν σήμερα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ επετειακή φανέλα, που παραπέμπει στο “Καλλιμαρμάρειο” θαύμα της 4ης Απριλίου, με το έμβλημα της φανέλας του Αμερικάνου, του Τρόντζου, του Ζούπα, του Βασιλειάδη, του Λαρεντζάκη, του Χρηστέα, του Τσάβα, του Πετράκη, του Νεσιάδη, του Δημητριάδη.

Η οικογένεια της ΑΕΚ θα τιμά μια ζωή εκείνους, που άφησαν στον σύλλογο ως προίκα την πιο βαριά παρακαταθήκη του ελληνικού μπάσκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1968, ως η πρώτη αθλητική επιτυχία της χώρας στην Ευρώπη, αλλά και το μήνυμα που εκπέμπει από τότε σε όλη την Οικουμένη, εξακολουθούν να οδηγούν την παρούσα Διοίκηση, τα στελέχη, τους προπονητές και τους αθλητές της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης