Εν τη απουσία του πολυνίκη του θεσμού, Παναθηναϊκού (18 τίτλοι), Ολυμπιακός και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπελλούχου Ελλάδας 2018, στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου της Κρήτης, το Σάββατο (17:15, ΕΡΤ1).

Παρουσία μαθητών, λόγω της εύλογης ανησυχίας για επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων, οι δύο φιναλίστ θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της σεζόν, στον 43ο τελικό στην ιστορία του θεσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Ολυμπιακό που μετρά 9 τίτλους (1976, 1977, 1978, 1980, 1994, 1997, 2002, 2010, 2011) στόχος είναι να στεφθεί και πάλι Κυπελλούχος για πρώτη φορά από το 2011. Η ΑΕΚ κατέκτησε τελευταία φορά το Κύπελλο Ελλάδας το 2001, έναν χρόνο δηλαδή πριν τον τελευταίο τίτλο στην ιστορία της εν γένει, καθώς το 2002 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Στον αντίποδα οι «κιτρινόμαυροι» έχουν στεφθεί 3 φορές Κυπελλούχοι Ελλάδας (1981, 2000, 2001) που θα προσπαθήσει να , ωστόσο σήμερα θα προσπαθήσουν να κάνουν τέσσερις τις κούπες τους στη διοργάνωση, έχοντας δώσει όρκο νίκης για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει στον τραυματία Αγραβάνη και τον ανέτοιμο Τιλί, ενώ πιθανότατα θα αποφασίσει μεταξύ Μπόγρη και Τολιόπουλο για το ποιος θα κόψει από τη δωδεκάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Πειραιώτες θα ποντάρουν στη… νέα άμυνα με αλλαγές που εφάρμοσαν με επιτυχία στα τελευταία ματς, ενώ στηρίζουν πολλά στην εμπειρία των παικτών τους από τέτοιου είδους παιχνίδια.

Στην αντίπερα όχθη ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης την Παρασκευή έβγαλε κανονικά τη προπόνηση, την οποία παρακολούθησε από κοντά ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Αλέξης Αλεξίου, και σήμερα αναμένεται να κάνει ένεση για να ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και να τεθεί στη διάθεση του Ντράγκαν Σάκοτα.

Τέλος, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος θα αγωνιστεί κανονικά στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς η ΕΟΚ άναψε το «πράσινο φως» στην ΑΕΚ για τη συμμετοχή του στον τελικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης