Φανερά εκνευρισμένος ήταν ο Βαγγέλης Αγγέλου, μετά το φιλικό, παιχνίδι του Αρη, στο Αλεξάνδρειο, απέναντι στην IBB από την Τουρκία.

Αιτία, οι υποχρεώσεις που αποκάλυψε πως είχαν οι παίκτες του πριν το ματς, σχετικές με τα διαδικαστικά που αφορούν το πιθανό ταξίδι στη Ρωσία, κόντρα στη Νίζνι Νόβγκοροντ για το Champions League (σ.σ. θα είναι λογικά αντίπαλος της ομάδας, εφόσον προκριθεί από τον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης απέναντι στην Ντινάμο Τιφλίδας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καλαθοσφαιριστές χρειάστηκε να αφιερώσουν χρόνο για να υπογράψουν βίζες και απαιτούμενα έγγραφα, για τη συγκεκριμένη μετακίνηση, γεγονός που, σύμφωνα με τον τεχνικό των «κίτρινων», τους αποσυντόνισε και επηρέασε την απόδοσή τους.

Ανέφερε, αρχικά, ο Αγγέλου: «Αντιμετωπίζουμε προβλήματα ενδοσυνεννόησης, δηλαδή ενώ γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το σύλλογο, από τη διοικητική και αγωνιστική ομάδα, δεν έχουμε καταλάβει ότι για να αποδώσει ένας παίκτης, για να βγει η αδρεναλίνη από τους μυς του, για να πολεμήσει, θέλει οργάνωση και ηρεμία. Εμείς δεν έχουμε καταφέρει, παρότι πλησιάζουμε προς τα επίσημα παιχνίδια, να εξασφαλίσουμε στους παίκτες την ηρεμία που χρειάζεται. Με αυτές τις συνθήκες είμαι ικανοποιημένος από το σημερινό παιχνίδι. Ενεργειακά, στο τρίτο δεκάλεπτο και στην παράταση ήμασταν συν 15. Ημασταν στην αρχή συν 10, μείον 12, μείον 8 και συν 15 στα τελευταία λεπτά. Ενεργειακά δουλεύουμε, αλλά επιμένω, για να ξεκινήσεις από το πρώτο λεπτό, πρέπει να είσαι σε ένα δωμάτιο μόνος σου, σε ένα κομμάτι συγκέντρωσης, για να βγει η αδρεναλίνη από τους μυς, για να πολεμήσεις. Ενα παιχνίδι είναι πόλεμος και δε συγκεντρώνεται εύκολα κάποιος. Ολοι μας στη δουλειά χρειαζόμαστε ένα δωμάτιο να συγκεντρωθούμε για να παίξουμε, δεν το έχουμε καταφέρει και κάποια στιγμή, τώρα, θα επέμβουμε και λίγο αυστηρά. Τους παίκτες θα τους απομονώσουμε, γιατί τους σεβόμαστε. Θα καταφέρουμε 100% να τους συγκεντρώσουμε τις επόμενες ημέρες, το τι θα γίνει, όμως, στο πρώτο επίσημο ματς, δεν το ξέρω».

Πρόσθεσε, διευκρινίζοντας: «Σήμερα δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και υπήρχε λόγος γι’ αυτό. Το πρωί δεν κάναμε προπόνηση, γιατί όλοι οι παίκτες ήταν για να υπογράψουν τις βίζες για το ταξίδι μας στη Ρωσία. Η ομάδα ήταν μέχρι τις 3 το μεσημέρι για το πόσες φορές πρέπει να πάει στη Ρωσία, τι έχει κάνει, θέλει βίζα αυτό, θέλει βεβαίωση το άλλο. Αυτό δεν είναι ετοιμασία για ένα παιχνίδι και σε αυτό φταίω εγώ. Ο παίκτης δεν είναι για όλα αυτά, αλλά για να παίζει μπάσκετ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνέχισε ο Αγγελου επισημαίνοντας: «Στο σημερινό παιχνίδι οι βασικοί μας ήταν όχι σε καλή μέρα, ο Σλαφτσάκης, ο Φλιώνης και ο Γιώργος (σ.σ. Αγγέλου), άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα. Η ομάδα έχει πλεονέκτημα το χαρακτήρα των παικτών και την ικανότητά τους στο να μάχονται. Είναι θέμα συνεργασιών, πρώτα από όλα από την άμυνα, η εικόνα μας. Στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε 20 πόντους στο πικ εν ρολ, που ήταν από αντίδραση. Οταν, για παράδειγμα, πετάει ένα πουλί, ο κυνηγός με το που πυροβολεί, δε θα σκοτώσει τίποτα. Δεν είχαμε καθόλου καλή αντίδραση και όταν υπάρχει αυτό λες “ πώς ετοίμασα το παιχνίδι; Εφαγες, κύριε, ξεκουράστηκες, κοιμήθηκες; Οταν δεν υπάρχει ξεκούραση και συγκέντρωση, δεν μπορείς να ζητήσεις ευθύνες από τους παίκτες. Δόξα τω Θεώ, είμαι ικανοποιημένος, γιατί η ομάδα αγωνίζεται για αυτές τις συνθήκες. Σήμερα αστοχήσαμε στο πως θα ξεκουράσουμε τους παίκτες και η ευθύνη είναι δική μου. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, γιατί ήταν θέμα βίζας. Πάντα θα γκρινιάζω για να είναι κάποιος έτοιμος να αποδώσει το μάξιμουμ της απόδοσής του, όταν έχει τις κατάλληλες συνθήκες. Ο κ. Γουλιέλμος και η διοίκηση, κάνουν τα πάντα γι’ αυτό. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι πάντα είναι αρκετό, σήμερα αστοχήσαμε, φταίμε εμείς και πρώτος εγώ».

Κατέληξε ο προπονητής του Αρη, λέγοντας: «Ο Κάιζερ και ο Βεργίνης είναι παίκτες ρυθμού και για να υπάρχουν παίκτες ρυθμού, πρέπει να υπάρχουν κάποιες άλλες προϋποθέσεις. Ο Βεργίνης δεν ήταν να παίξει σήμερα τόσο πολύ, ο Φλιώνης ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία και παραπονέθηκε στο πρώτο ημίχρονο, μετά αισθάνθηκε καλύτερα. Σταδιακά και οι 12 παίκτες θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά και οι 4 μικροί που ετοιμάζονται για να καλύψουν οποιοδήποτε κενό. Η δύναμη της ομάδας, πάντα λέω, είναι οι τελευταίοι 3-4 παίκτες, δηλαδή, ο 9, ο 10, ο 11, ο 12. Αυτή η οικογένεια έχει ιεραρχία. Εχει βασικούς και αναπληρωματικούς παίκτες. Σε μια οικογένεια πρέπει να είναι καλά και ο πατέρας με τη μάνα. Σήμερα, οι βασικοί μας παίκτες δεν ήταν καλά, ήταν οι αναπληρωματικοί. Δεν σημαίνει αυτό πως οι αναπληρωματικοί θα γίνουν ποτέ βασικοί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης