«Είναι σαφές ότι είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο αγωνιστικά. Τα αποτελέσματά μας στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι καλά. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η εικόνα μας δεν είναι αισιόδοξη. Κάναμε τις συναντήσεις που έπρεπε, προπονηθήκαμε δυο-τρεις ημέρες και προσπαθήσαμε να έρθουμε πιο κοντά, γιατί όταν υπάρχουν μπροστά σου τέτοιου είδους καταστάσεις πρέπει να έρθεις ακόμα πιο κοντά με τους συμπαίκτες σου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα επόμενα παιχνίδια με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα» ανέφερε κατά τη διάρκεια της Media Day πριν από την αναμέτρηση του Άρη με την Μπέικεν Μπέαρς για το Basket Champions League.

«Σίγουρα, οι ατυχίες παίζουν τον ρόλο τους. Είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Ήταν πραγματικά απρόσμενο αυτό, ήταν ένα σοκ. Ο Βασίλης είναι ένας παίκτης ο οποίος τον τελευταίο καιρό δείχνει να βελτιώνεται και να βρίσκει τον ρυθμό του. Δυστυχώς, τον χάνουμε για δύο μήνες. Είναι για εμάς ένας προβληματισμός και, σε πρώτη φάση, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του εκ των έσω» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που έχουμε επισημάνει μεταξύ μας είναι ότι το ζητούμενο δεν είναι ο αντίπαλός μας, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός. Το ζητούμενο είναι το “εμείς”. Πρέπει μέσα από το “εμείς” να βρούμε τις λύσεις, άσχετα με το τι είναι ο αντίπαλος, πώς παίζει και πόσο καλός είναι. Ο αυριανός αντίπαλος είναι μια ομάδα που παίζει σε πολύ “up tempo” ρυθμό, έχει σε πολύ έντονο βαθμό το τρέξιμο στο παιχνίδι του και το σουτ το οποίο πολλές φορές έρχεται μέσα από όχι κάτι οργανωμένο αλλά από ελεύθερο παιχνίδι» τόνισε, επίσης, ο προπονητής του Άρη.

«Είναι μια ομάδα που χαρακτηριστικό της είναι ότι παίζει χωρίς άγχος, σουτάρει χωρίς να σκέφτεται και χωρίς να διστάζει, τρέχει το γήπεδο και “χτυπάει” σε πολύ γρήγορες επιθέσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ υποψιασμένοι σε αυτό, πολύ συμπαγείς ειδικά στα πρώτα δευτερόλεπτα της κατοχής, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε μία αμυντική βάση σε πρώτη φάση. Όμως, αναμφίβολα το πρόβλημά μας είναι στην επίθεση, όπου πρέπει να λειτουργήσουμε καλύτερα. Αυτήν τη στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτα, κοιτάω μόνο το παιχνίδι. Η ομάδα μου είναι αυτή που είναι αυτήν τη στιγμή μέσα στο παρκέ και με αυτήν την ομάδα θα πάμε να “πολεμήσουμε” τα επόμενα ματς» κατέληξε ο Δημήτρης Πρίφτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης