Ελπίδες για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League διατηρούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, την ώρα που εκτός είναι οριστικά ο Άρης.

Συγκεκριμένα, από τον όμιλο της ΑΕΚ (Γ΄), μόνο η πρώτη Μπάνβιτ έχει προκριθεί ήδη στα πλέι οφ και πέντε ομάδες παλεύουν για τις άλλες τρεις θέσεις. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα προκρίνεται μόνο με νίκη στο ΟΑΚΑ (19.30, Novasports 2HD) επί της Μπαϊρόιτ και παράλληλα θέλει νίκη της Στρασμπούρ επί της Μπάνβιτ και της Βενέτσια επί της Εστουδιάντες. Σε περίπτωση που η Εστουδιάντες νικήσει τη Βενέτσια, η ΑΕΚ χρειάζεται τότε νίκη με +8 επί της Μπαϊρόιτ για να προκριθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Λετονία με αντίπαλο τη Βέντσπιλς αγωνίζεται (21.30, ΕΡΤ3-Novasports 3HD) για τον Β΄ Όμιλο ο ΠΑΟΚ, όπου παίζει το τελευταίο χαρτί για την πρόκριση. Με νίκη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα «σφραγίσει» το εισιτήριο για τα πλέι οφ και τους 16 καλύτερους της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα τερματίσει 3η, αν νικήσει τη Βέντσπιλς και η Νεπτούνας ηττηθεί από την Τενερίφη, ή 4η, αν νικήσει τη Βέντσπιλς και η Νεπτούνας νικήσει την Τενερίφη. Οι Τενερίφη, Λούντβιχσμπουργκ και Νεπτούνας έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση.

Τέλος, την Τετάρτη (19.30, Novasports 1HD), ο Άρης υποδέχεται την Οστάνδη σε ένα αδιάφορο παιχνίδι του Δ΄ ομίλου και για τις δύο ομάδες, αφού έχουν αποκλειστεί. Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη ολοκληρώνεται και πλέον οι Θεσσαλονικείς επικεντρώνονται στην Α1, όπου βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από τη ζώνη του υποβιβασμού. Την πρόκριση στους «16» του Champions League έχουν εξασφαλίσει ήδη οι Μπεσίκτας, Νίμπουρκ, Ναντέρ και Ζιέλονα Γκόρα.

Στον Α΄ όμιλο είναι επίσης γνωστές οι τέσσερις ομάδες που προκρίνονται (Μονακό, Καρσίγιακα, Όλντενμπουργκ και Μούρθια), ενώ η Σάσαρι θα είναι σίγουρα 5η και θα συμμετάσχει στο FIBA Europe Cup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κλήρωση για τα ζευγάρια των πλέι οφ θα διενεργηθεί στις 14 Φεβρουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης