Μία ξεχωριστή βραδιά διοργανώθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο παρουσιάστηκαν στο κοινό και μίλησαν για την πορεία τους στο μπάσκετ, για την ζωή τους και τον ρατσισμό, ενώ δάκρυσαν όταν η μητέρα τους έκανε έκπληξη τραγουδώντας!

Νωρίτερα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε ερώτηση για το κατά πόσο πρέπει να πιστεύει κάποιος στον εαυτό του, απάντησε: «Δεν θέλω να είμαι αλαζόνας, αλλά θεωρώ πως δεν πρέπει να πιστεύεις ότι είσαι μέτριος, αλλά ότι είσαι ο καλύτερος. Θέλω να γίνω πρωταθλητής, θέλω να γίνω MVP, θέλω να είμαι ανάμεσα στους 50 καλύτερους όλων των εποχών και μετά ο καλύτερος όλων των εποχών»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για την ελληνική καταγωγή του, τόνισε: «Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είμαι Έλληνας. Είμαι Έλληνας. Δεν έχω γνωρίσει κάτι άλλο πέρα από την Ελλάδα. Δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία. Όμως, στο μέλλον θα πάω, για να βοηθήσω παιδιά από την Αφρική».

Με τη σειρά του ο Θανάσης Αντετοκούνμπο προκάλεσε ανατριχίλα στον κόσμο, λέγοντας: «Με ρωτάνε γιατί είμαι πάντα χαμογελαστός. Και τους απαντάω. Γελάω πολύ, γιατί μεγάλωσα στενοχωρημένος»!

Για τον ρατσισμό, σημείωσε: «Δεν υπάρχει ρατσισμός, αλλά υποκρισία. Εδώ υπάρχει υποκρισία, είναι χειρότερο αυτό. Στην Αμερική μπορείς να είσαι ρατσιστής, αλλά δεν κρύβεσαι. Αυτό είσαι. Έχω δει ένα σχόλιο στο facebook, που κάποιος έλεγε “αυτοί δεν είναι Έλληνες”, και συνάντησα τον ίδιο τύπο στην Γλυφάδα και ήρθε με το παιδί του και μου έλεγε πως “κάνετε περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό, μπράβο”! Εγώ πήρα απλά το παιδί του στους ώμους, έβγαλα μια φωτογραφία και μου είπε “έφτιαξες την ημέρα του μικρού, ήταν η καλύτερή του ημέρα”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης