Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο σε ηλικία 53 ετών έφυγε από την ζωή. Ο πατέρας του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο άφησε την τελευταία του πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (σ.σ. απόγευμα Παρασκευής για τις ΗΠΑ) στο Μιλγουόκι από ανακοπή καρδιάς.

Άφησε την τελευταία του πνοή τις πρώτες ώρες του Σαββάτου στο Μιλγουόκι από ανακοπή καρδιάςΝα σημειωθεί ότι ο Τσαρλς δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ωστόσο είχε παρουσιάσει στο παρελθόν περιστατικό με την καρδιά του. Τον Σεπτέμβριο του 2015 εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με έντονους πόνους στο στήθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση βύθισε στη θλίψη τα μέλη της οικογένειας και μάλιστα ο Θανάσης, που απουσίαζε από την προπόνηση του Παναθηναϊκού, αναμένεται να μεταβεί άμεσα στις ΗΠΑ.

Εκτός από τον Γιάννη και τον Θανάση, είχε άλλα τρία παιδιά, τον Κώστα, τον Άλεξ και τον Φράνσις, ενώ ήταν παντρεμένος με την Βερόνικα.

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο κατοικούσε μόνιμα στο Μιλγουόκι μετά τη μετακόμιση του Γιάννη στους Μπακς. Στα νιάτα του ήταν ποδοσφαιριστής και έπαιξε για λογαριασμό των Sunshine Stars F.C. που εδρεύουν στην επαρχία Όντο και συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία. Η καριέρα του έληξε άδοξα, λόγω ρήξη χιαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον γάμο του αποφάσισε με την σύζυγό του να αφήσουν τη Νιγηρία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Έτσι, το 1991 μετακόμισαν από το Λάγος στην Αθήνα και κατοικούσαν στα Σεπόλια, όπου τα παιδιά τους έκαναν τα πρώτα τους μπασκετικά βήματα. Μάλιστα, πίσω τους άφησαν τον πρωτότοκο γιο τους, Φράνσις μαζί με τους παππούδες των παιδιών.

«Τους πήγαινα στο πάρκο και τους μάθαινα, αφού ως πρώην ποδοσφαιριστής, είχα πολλά κόλπα και δεξιότητες να τους διδάξω! Ήξερα πως σίγουρα τα παιδιά θα στραφούν στον αθλητισμό. Προσωπικά, έπαιξα ποδόσφαιρο γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Μπορεί να ήμουν καλύτερος στο μπάσκετ. Ήμουν πραγματικά καλός στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ», είχε δηλώσει ο Τσαρλς φανερώνοντας την αγάπη που έτρεφε για τον αθλητισμό.

Συλλυπητήρια από την ΕΟΚ και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, μέσω ανακοίνωσης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια Αντετοκούνμπο για την απώλεια του πατέρα, Τσαρλς.

Η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στα μέλη της οικογένειας Αντετοκούνμπο, για την αιφνίδια μεγάλη απώλεια του πατέρα Τσαρλς.

Η σύζυγος Βερόνικα και τα πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων τρεις διεθνείς αθλητές με τις Εθνικές ομάδες μπάσκετ της χώρας μας, ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας, βιώνουν τις πιο δύσκολες στιγμές που υπάρχουν για τους ανθρώπους, με την απώλεια συγγενικών τους προσώπων.

Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια Αντετοκούνμπο για τον ξαφνικό χαμό του Τσαρλς Αντετοκούνμπο. Σύσσωμη η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι δίπλα στον Θανάση και στους οικείους του σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

Στο πλευρό του Γιάννη οι Μπακς

Οι Μιλγουόκι Μπακς στάθηκαν με τη σειρά τους στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Με δική τους ανακοίνωση εξέφρασαν τη βαθιά θλίψη τους για τον χαμό του πατέρα του.

Η ανακοίνωση των Μπακς

«Η οικογένεια των Μπακς είναι συντετριμμένη από τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του Γιάννη, Τσαρλς. Όλος ο οργανισμός, οι συμπαίκτες και προπονητές του είναι εδώ για να στηρίξουν τον Γιάννη και την οικογένειά του, σε αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή.

Ο Τσαρλς ήταν μεγάλο κεφάλαιο για τους Μπακς και θα λείψει σε όλους μας τρομερά. Εκ μέρους της ιδιοκτησίας, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και προσευχόμαστε για τον Γιάννη και την οικογένειά του».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης