Στο αφιέρωμα του «ESPN» ο Αντετοκούνμπο παρουσιάζεται ως ένας υπεράνθρωπος. Κάποια βασικά χαρακτηριστικά του είναι πολύ πάνω από αυτά του μέσου όρου των ανθρώπων και το αποδεικνύουν απλώς οι αριθμοί.

Σύμφωνα με την έρευνα, πολλά από τα χαρακτηριστικά του άρχισαν από την ημέρα που μετακόμισε στο ΝΒΑ. Η παρουσία του στους Μπακς και η σκληρή προπόνηση τον έχουν φέρει στο σημείο να χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο σώμα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, κάποια από αυτά ήταν και ένα θέμα καθαρά οργανικό. Ο Αντετοκούνμπο πήρε άλλους 6 πόντους ύψος και πλέον ξεπερνά τα 2,10μ. χωρίς μάλιστα να χάσει την εκρηκτικότητά του.

Πήρε 12 κιλά σε μυϊκή μάζα, κάτι που είναι εμφανές και από τις φωτογραφίες. Όμως, κάπου εκεί ξεκινούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του, που όμοιά τους δεν υπάρχουν στον μέσο όρο ανθρώπων.

Ο Αντετοκούνμπο έχει 10,1 εκατοστά μεγαλύτερο άνοιγμα χεριών από αυτά των ανθρώπων στο ύψος του. Το μήκος του χεριού (από την άκρη του αντίχειρα ως την άκρη του μικρού δαχτύλου) είναι 30,4 εκατοστά, ενώ του μέσου ανθρώπου είναι 18,7 εκ. «Πολύ μεγαλύτερη παλάμη από τον Λεμπρόν Τζέιμς, ακόμη και από τον Κάουι Λέοναρντ. Μπορεί να πιάνει την μπάλα, να έχει τον απόλυτο έλεγχό της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο, πάντως, είναι πως ο αχίλλειος τένοντας του διεθνούς άσου είναι 34,2 εκατοστά, διπλάσιος από τον μέσο όρο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να έχει μεγαλύτερη έκρηξη και επιτάχυνση και φυσικά άλμα! Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ένας μακρύς αχίλλειος βοηθά στην ελαστική ενέργεια, στην ταχύτητα και την εκρηκτικότητα.

Η έρευνα του ESPN έγινε με τη βοήθεια του Μάρκους Έλιοτ, ιδρυτή του «P3 Applied Sports Science», ενός προπονητικού κέντρου που ειδικεύεται στην προηγμένη αξιολόγηση των αθλητών εστιάζοντας στα σωματικά τους χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης