Τον πιο κρίσιμο αγώνα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην Τενερίφη δίνει την Τρίτη (25/9, 15.30) η Εθνική Γυναικών με αντίπαλο την Κορέα. Πρόκειται για μια ομάδα που χρειάζεται μεγάλη προσοχή κάτι το οποίο επισημαίνει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς.

«Η Κορέα παίζει ένα γρήγορο στυλ παιχνιδιού και χτυπάει στο τρανζίσιον με μεγάλη ταχύτητα. Το επιθετικό της παιχνίδι στηρίζεται στην Παρκ, μια παίκτρια 1.95 που παίζει στο WNBA αν και είναι μόλις 19 ετών. Δύναμη στην επίθεση δίνει και το πλέι μέικερ, η Κιμ, η οποία δημιουργεί τις φάσεις και έχει επτά ασίστ μέσο όρο, όπως και ένα τεσσάρι που απειλεί με σουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κορέα χρησιμοποιεί την Παρκ τόσο μέσα όσο και έξω από τη ρακέτα. Μπορεί να παίξει και με πλάτη και δημιουργεί και φάσεις για τις συμπαίκτριές της. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της αντιπάλου μας είναι ότι αμύνεται συνεχώς με άμυνα ζώνης. Παίζουν τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές ζώνης, καθώς με αυτό τον τρόπο θέλουν να περιορίσουν το μειονέκτημα που έχουν σε σχέση με το ύψος. Το παιχνίδι από την πλευρά μας θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς ο τρόπος που αγωνίζεται η Κορέα δεν είναι συνηθισμένος και να πρέπει να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση. Το γεγονός ότι διεκδικήσαμε τη νίκη με τη Γαλλία δεν σημαίνει ότι είμαστε φαβορί. Ο αυριανός αγώνας είναι τελείως διαφορετικός, καθώς πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν τις ίδιες πιθανότητες να προκριθούν στην επόμενη φάση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης