Συνέντευξη σε καταλανική ιστοσελίδα παραχώρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, τονίζοντας ότι η πίεση στον Ολυμπιακό ήταν μεγαλύτερη απ’ αυτή που υπάρχει στην Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για:

-τις δυσκολίες που αντιμετώπισε: «Όταν ήρθα, δεν είχα ακριβώς την ομάδα που θα ήθελα, γιατί υπήρχαν 12 συμβόλαια σε ισχύ, αλλά αποδέχτηκα την πρόκληση και είμαι ικανοποιημένος με την ομάδα. Δεν περιμέναμε να έχουμε τόσους τραυματισμούς, ενώ συν τοις άλλοις δεν είναι εύκολη η μετάβαση από μία φιλοσοφία ετών, του Τσάβι Πασκουάλ, στη δική μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-την πίεση που υπάρχει στην Μπαρτσελόνα: «Η πίεση έρχεται από τις φιλοδοξίες του συλλόγου στον οποίο βρίσκεσαι. Αν θες να πετύχεις, βάζεις από μόνος σου πίεση στον εαυτό σου. Το ίδιο έκανα και στη Λοκομοτίβ, που δεν είναι κλαμπ με τόσο μεγάλη πίεση από έξω, όπως ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα. Ίσως στον Ολυμπιακό η πίεση να είναι ακόμη μεγαλύτερη και τα πράγματα πιο δύσκολα. Στην Μπαρτσελόνα είναι φυσιολογική η πίεση».

-τις φιλοδοξίες της Μπαρτσελόνα: «Δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο αυτήν τη στιγμή με ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ. Οι δύο πρώτες πήγαν πέρυσι στον τελικό και κράτησαν το ίδιο ρόστερ. Εμείς έχουμε πολλές αλλαγές και χρειάζεται χρόνος. Δεν είμαστε στα πρώτα φαβορί, αλλά φοράμε μια βαριά φανέλα και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίτλους. Φυσικά αυτό είναι που θέλουμε όλοι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να νιώθουμε πως έχουμε κάνει το παν για να πετύχουμε».

-τις εντυπώσεις του από τη Βαρκελώνη: «Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, γιατί έχω την οικογένειά μου δίπλα μου, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει στο Κράσνονταρ γιατί δεν υπάρχουν ξενόγλωσσα σχολεία. Εδώ όλα είναι ιδανικά, γιατί η πόλη είναι πανέμορφη και ο σύλλογος τεράστιος, με μεγάλη ιστορία. Όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία να έρθω, δεν το πολυσκέφτηκα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-το αν μαθαίνει καταλανικά: «Έχω κάνει κάποια μαθήματα, αλλά όχι όσα θα ήθελα. Έχω ακυρώσει πολλά λόγω των ταξιδιών μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης