Ο Ματ Λοτζέσκι του Ολυμπιακού και ο Μο Φαγιέ του Προμηθέα Πατρών συγκέντρωσαν απο 22 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και μοιράστηκαν το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 2ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών.

Ο 31χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να πάρει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ έχοντας 15 πόντους (3/6 δίποντα και 3/5 τρίποντα), 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 21 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ τι σημαίνει γι’ αυτόν η εν λόγω διάκριση: «Ειλικρινά το χάρηκα πάρα πολύ. Πραγματικά ήταν κάτι που θέλαμε αυτή η νίκη μετά την ήττα μας από τη Ρεάλ Μαδρίτης και θεωρώ πως αντιδράσαμε με τον καλύτερο τρόπο. Όσο για τη δική μου εμφάνιση, ένιωθα καλά, σούταρα, μπήκαν και χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα να φτάσει στη νίκη».

Σχετικά με το που κρίθηκε ο αγώνας είπε: «Θεωρώ πως το θέλαμε περισσότερο. Και αυτή η θέληση φαίνεται στη στατιστική από τα ριμπάουντ. Και τα αμυντικά, αλλά κυρίως τα επιθετικά. Όταν σε ένα τέτοιο ματς, σε ένα παιχνίδι ντέρμπι, έχει τόσες πολλές δεύτερες και κάποιες φορές τρίτες επιθέσεις, τότε είναι πιο εύκολο να έχεις τον έλεγχο του ματς και του σκορ».

Ο Φαγέ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Προμηθέα Πατρών στην ιστορική πρώτη νίκη του στην Α1 με 78-70 επί της Δόξας Λευκάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 31χρονος Σενεγαλέζος τελείωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους (5/5 βολές, 5/5 δίποντα και 0/5 τρίποντα), 10 ριμπάουντ, μια ασίστ, ένα κόψιμο, και 4 κερδισμένα φάουλ σε 37 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Ο φόργουορντ της ομάδας της Πάτρας δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για την σημασία του βραβείου: «Σημαίνει πάρα πολλά, όχι τόσο για εμένα προσωπικά, όσο κυρίως για την ομάδα μου. Είναι η πρώτη νίκη στην ιστορία του Προμηθέα στην Α1 και, ταυτόχρονα, η πρώτη ανάδειξη παίκτη του συλλόγου σαν MVP σε αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Θέλω να σταθώ στην καλή ομαδική δουλειά που κάναμε κόντρα στη Δόξα Λευκάδας και όχι τόσο στην απόδοσή μου. Ο ένας παίκτης βοήθησε τον άλλο μέσα στο γήπεδο και όλοι αξίζουν συγχαρητήρια. Αφιερώνω τη διάκρισή μου σε όλη την ομάδα μου».

Επιπλέον, ο Φαγέ εξήγησε γιατί επέλεξε να επιστρέψει στην Α1, αλλά και τους στόχους της ομάδας του: «Ολοι μου είπαν τα καλύτερα λόγια για τον Προμηθέα. Για την οργάνωση του συλλόγου, για τον πρόεδρο και τη διοίκηση, για τον προπονητή, για τους φιλάθλους της Πάτρας και για τις φιλοδοξίες που έχει γενικότερα η ομάδα.

Το θεώρησα ως μια πρόκληση για την καριέρα μου. Μέχρι στιγμής πάνε όλα όπως τα περίμενα και ακόμη καλύτερα. Αναμφισβήτητα ως καινούργια ομάδα στην Α1 θα κυνηγήσουμε αρχικά τη γρήγορη παραμονή.

Οσο πιο γρήγορα το καταφέρουμε, τόσο πιο άνετοι θα είμαστε να κυνηγήσουμε και την είσοδό μας στα πλέι οφ. Νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε, αρκεί να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και να έχουμε υγεία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης