Το κακό δεύτερο δεκάλεπτο στοίχισε στην Εθνική Γυναικών στο δεύτερο φιλικό με τη Σλοβακία στο Λούτσενετς. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 81-79, δείχνοντας για μία ακόμη φορά το μαχητικό της πρόσωπο, καθώς επέστρεψε από το -16. Την Κυριακή η αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσει την προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ 2017. Με έναν ιδιαίτερα σημαντικό σταθμό: Το τουρνουά στην Πάτρα, το οποίο θα διεξαχθεί 7 -9 Ιουνίου.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κεραμιδάς σχολίασε. «Παρουσιάσαμε καλύτερη εικόνα σε σχέση το προηγούμενο φιλικό, αν εξαιρέσουμε το δεύτερο δεκάλεπτο, όπου υπήρξε ένα μεγάλο “κενό” και η Σλοβακία κατάφερε και «άνοιξε» τη διαφορά. Στα θετικά είναι ότι καταφέραμε να επιστρέφουμε στον αγώνα και θα μπορούσαμε μάλιστα και να είχαμε κερδίσει, αν έβρισκε το στόχο το τρίποντο της Μάλτση στο τέλος. Στο δεύτερο ημίχρονο γενικά είχαμε καλύτερη εικόνα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Επιστρέφουμε στην Ελλάδα με θετικά συμπεράσματα, αλλά φυσικά έχουμε δουλειά ακόμα μπροστά μας. Είδαμε κάποια σημαντικά πράγματα και κυρίως τι θα πρέπει να βελτιώσουμε».

Δεκάλεπτα:
16-15, 41-26, 61-51, 81-79

Σλοβακία:
Παλενικοβα 3, Οροζόβα 15, Μπαλιντόβα 11, Γιουρτσένκοβα 2, Νινουχάλοβα 13, Ζίρκοβα 11, Ντουντάσοβα 9, Θέινερ 2, Ρουτζίτσκοβα 6, Κοβατσίκοβα 2, Σλαμοβά 7.

Ελλάδα:
Έιβερι, Μάλτση 21 (6ρ), Σωτηρίου, Σπανού 9, Καλτσίδου 16 (7ρ), Σταμολάμπρου 2, Σταμάτη 8, Σπυριδοπούλου 2, Νικολοπούλου 6 (4 α), Κοσμά 6, Χριστινάκη 5, Δίελλα, Φασούλα 4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης